Sand is overrated. It’s just tiny, little rocks.

How happy is the blameless Vestal’s lot!
The world forgetting, by the world forgot
Eternal sunshine of the spotless mind!
Each pray’r accepted, and each wish resign’d.

Dit is een mijlpaal: voor het eerst sinds we samen naar de cinema gaan, zijn Loperke en ik het niet eens over een film. Eternal sunshine of the spotless mind is de oorzaak van de twist: volgens mij een absoluut ontroerend, meeslepend en vooral mooi sprookje. Volgens Loperke een goedkoop verhaal dat ronduit onrealistisch is.
Tijdens het cafébezoek dat volgde deed ook de rest van de possie zijn zegje. En ook hier waren de meningen verdeeld: de ene vindt deze film subliem, de andere vindt hem absolute crap. Ik denk dat het verschillend aanvoelen van dit stukje cinema vooral ligt aan een anders aanvoelen van de werkelijkheid. Zelf ben ik niet zo’n fan van de realiteit. De echte wereld vind ik maar hard en saai, en ik trek me dan ook liever terug in mijn zelfgecreëerde realiteit, waar alles uiteindelijk altijd weer goedkomt. Ik merkte gisteren dat mijn vriendjes die Eternal Sunshine mooi vonden, eigenlijk allemaal mensen zijn die ook op deze manier leven. Misschien moet je wel een beetje naïviteit hebben om dit te smaken. Een, ondanks alles, spotless mind.

9 thoughts on “Sand is overrated. It’s just tiny, little rocks.

 1. Hmm… Ben anders ook behoorlijk naiëf. Zo denk ik ooit 20 km te lopen en ben ik ervan overtuigd dat Rutger Beke niet geslikt heeft. Dromen doe ik heel erg graag. Over wat zou kunnen zijn maar waarschijnlijk nooit zal zijn.
  Alleen vond ik in dit geval dat het koppel echt niet bij elkaar paste en dan vind ik dat ze beter elkaar niet meer tegenkomen. De beste oplossing!

 2. Maar alleeeeeuuuuuh
  het is lifde ! ze houden van elkaar! hoe kan je zo hard zijn?
  *loopt hoofdschuddend weg*

 3. Nou, ik wens je toch een mooiere relatie toe dan die twee ruziemakende pipo’s hoor! (lief hé van mij)

 4. Ik moet Lien gelijk geven. Overrated. Ik ben in slaap gevallen. Gelukkig had ik al mijn snoepjes al opgegeten of ik had ze op de grond laten vallen.

 5. Het is raar om te zeggen maar je slaat, om een oud cliche te gebruiken, echt wel de spijker op zen kop. Deze film is werkelijk SUBLIEM en ik heb er ongelooflijk van genoten. Ik denk echt dat je een beetje naief moet zijn om er ten volle van te kunnen genieten!

 6. Trouwens daarnet vergeten vermelden, “Everybody’s got to learn sometimes” in Beck zen uitvoering is het beste Sinterklaasgeschenk dat ik kon krijgen!

 7. whiiii@dafke

  Dafke! Dat jij hier langskomt zeg….zo leuk. En dat je dan nog mijn mening deelt over een romantische film: wie had dat ooit gedacht

 8. Ik lig hier effekes naast mijnen stoel van verbazing. Zoek ik via google naar ESOTSM en ik kom via veel omwegen hier terecht. Wonder boven wonder zijn er dan nog die me kennen ook!!! Den internetwereld is blijkbaar ook al erg klein! In ieder geval nice to meet you 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *