zucht. lijstjes. zucht.

Mijn haat voor kerst is groot, maar mijn liefde voor oudejaar is nog een stuk groter.Ik hou van feest en het inluiden van en eten en champagne drinken en mensen goede dingen toewensen. Alleen jammer dat ik de volgende dag steevast een wrak ben, een kater heb met de allures van een Siberische tijger en dat het appartement er nog een stuk afgeleefder uitziet dan ikzelf. We voelen ons echter nooit te belabberd om het klavier te scherpen en een paar woorden de wereld in te sturen, ook deze keer weer in lijstjesvorm. Om het af te leren.

Dingen die i. heeft geleerd met oudejaar:
– je hoeft niet van vis te houden om goed oesters open te kunnen maken.
– als je een rode papieren serviet voor de flits van een fototoestel plakt, dan zijn al je foto’s gehuld in een rozige waas. En dan lijkt je appartement net een huis van lichte zeden.
– kaneel past uitstekend bij brocoli.
– j. kan nog beter koken dan ik al dacht
– m. kan iets beter zingen dan ik dacht. Niet veel beter, maar toch.
– h. is nog liever dan ik al dacht. *grijns*
– dansen met een cd-speler op je schouder is niet zo moeilijk. Hoewel de cd af en toe eens blijft haperen dan, maar bij Michael Jackson stoort dat niet.
– Sommige mensen zijn bijvoeglijke naamwoorden, andere zijn zelfstandige naamwoorden. Er hangt een hele filosofische uitleg aan vast, die waarschijnlijk enkel te begrijpen valt na een paar flessen bubbelwijn.We houden het op: sommige mensen zijn bijvoeglijke en andere zelfstandige naamwoorden. Zo zit dat dus.

Rest me enkel nog de finale lijst te maken van deze reeks:

Dingen die i. u toewenst voor 2005:

– geluk, liefde en warmte. Dat spreekt voor zich.
– ontroering
– weinig afscheid, veel terugzien
– voor elk een eigen huisdier naar keuze!
– wereldvrede
– veel handgeschreven brieven in de bus

One thought on “zucht. lijstjes. zucht.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *