Kijk uit met i.

Daarnet op de grote weg was het weer eens van dattem: voor mij een meneer die duidelijk in de goed oude tijd zijn rijbewijs zonder test heeft meegekregen op het gemeentehuis. Vijftig per uur waar je negentig mag, invoegen zonder pinken en opeens op de rem gaan staan om dan aan dertig de afrit te nemen. Sjonge sjonge toch.
Bij deze geef ik u, lieve lezertjes, een lijstje mee hoe u in de toekomst dergelijk gevaar op de weg tijdig kunt detecteren. Anticiperen en defensief rijden zijn immers het geheim van iedere goede automobilist.

1. Als u een radio2-sticker op de achterruit ontwaart: wees voorzichtig.
2. Wanneer op dezelfde achterruit ook nog een VTM-sticker gekleefd is, is er reden tot lichte paniek. Deze bestuurder heeft een plotse drang tot van vak veranderen zonder daarvoor enig teken te geven.
3. Een automobilist met een hoed op, rijdt niet vaak met de auto. Hou afstand!
4. Indien er een man aan het stuur zit en de rest van de wagen is volgestouwd met madammen-met-een-mis-en-plis, kunt u er vanop aan dat een ongeluk niet veraf is.
5. Dicht bij het stuur hangen, met de neus op de vooruit, is �cht een teken van verminderd zicht. Dat is niet voor het gemak, dat is niet omwille van een klein gestalte. Neen, het is wel degelijk beginnende blindheid.
6. Lada’s zijn altijd fout.

8 thoughts on “Kijk uit met i.

 1. Ook erg fout: Johnny’s (Seat Ibiza, VW Golf, et cetera) die tussen de bestuurders- en de passagierszetel zitten terwijl ze aan ‘t rijden zijn. (Waarom doen ze dat trouwens? Voor een betere ‘sound experience’?)

 2. Een dof en monotoon gedreun in de lagere regionen van het auditief perceptievermogen zijn vaak de voorbode van het naderen van een cartunende medemens. Niet te onderschatten, zeker niet in de bebouwde kom waar ze al zigzaggend en aan een slakkengang verkeersdrempels opkruipen. Verlaagde ondertrein weet u wel. Hilarisch om te zien maar even de aandacht laten verslappen en je kleeft tegen de spoiler. En geloof me je wilt geen ‘spel’ met een gast die meer geld en aandacht besteedt aan zijn auto dan aan zijn eigen lief.

 3. als ik zo na de hele tijd Brusselse rodeo en streetraces ook nog ne keer in het “hinterland” van een provinciestadje cruise dan merk ik dat er geen enkele “provinciaal” goed kan rijden verdikke: niet direct aanzetten als het licht op goren knipt, de bocht veel te ruim nemen, te traag voorsorteren, op binenweggeltjes in ‘tmidden van de baan rijden en nauwleijks kunen uitwijken zondr bijna in de gracht te rijden…altijd en overal remmen…ik kom er compleet zot van…
  ei Mich: nieten tegen seatrijders hé of ik knal u van de baan tegen een boom!

 4. @Lord CMS: Je bent ook zo’n Johnny of wat? 😉 Nee, ik heb niks tegen Seat-rijders hoor. Tenzij je in het midden van je auto gaat hangen terwijl je rijdt.

  Overigens heb ik ook niks tegen getunede auto’s. Ik begrijp die hobby langs geen kanten, maar sommige van die wagens vind ik wel geslaagd.

 5. Lada’s zijn altijd fout. Haha!
  En ik begrijp niets van die mannen die duizenden euro’s in hun auto steken, om nóg meer de kans te hebben ergens tegenaan te botsen (of blijven hangen.)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *