Zen-i.

Vanavond begin ik met mijn eerste les yoga. Ik heb een tijdje geleden een workshop gedaan, in een kennismakingsreeks van Het Meisjeshuis over dans. Dat was toen helemaal anders dan ik had verwacht, in de positieve zin: ik dacht daar twee uurtjes zen, meditatie en wat relexatie-oefeningen voorgeschoteld te krijgen. In plaats daarvan was de yoga een volledige work-out (ja-ah, zo noemen ze dat in de Flair) waarbij al mijn spieren werden getraind en gerokken. Mooi meegenomen dat ik daarna inderdaad bijzonder zen en relax was.
Ik had de volgende dag overal pijn, behalve in m’n rug. En zij die me kennen weten dat geen-pijn hebben-in-rug-na-de-sport eerder uitzonderlijk is bij mij.

Enfin, i. dus laaiend enthousiast over het concept yoga en gedurende de daaropvolgende weken op Het Meisjeshuis de hele tijd lopen zagen over “hoe tof dat zou zijn, om eens een echte reeks te organiseren”.
En nu is het zover: vijf weken lang krijg ik samen met een tiental andere meisjes/vrouwen anderhalf uur yoga-les.

Als het hier de komende dagen stil blijft, dan komt dat waarschijnlijk omdat ik teveel pijn heb om te bewegen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *