Los Gringos: het hippie leven

Na een stilte van een paar weken, toch nog een teken van leven uit El Americo del Sud. Los gringos laten horen dat alles met hen dik in de sjakosh is.

We hebben zo een 3 weken geleden de vlieger genomen naar een plaatske genaamd El Bolson. Kort samengevat hebben we daar genen *@#-* uitgevoerd . Voor zij die een beetje vertrouwd zijn met het hippie leven zal u dat ook niets verwonderen. We hadden veel geluk met het weer en konden opnieuw volop van de zon genieten, wat niet zo van zelfsprekend meer iss deze tijd van het jaar.

Na een week relaxen zijn j en m naar Bariloche gelift.
Bariloche is een van die plaatsen waar we al van gehoord hadden den eerste dag dat we BSAS gearriveerd waren. Voor de een de max en voor de ander een shithole. Ik noem het liever het tweede. Een stadje dat maar al te graag vergeleken wordt met Zwitserland. Het ligt tussen de bergen aan de oevers van een groot meer en ze verkopen er meer chocolade dan in Belgie en Zwitserland samen. Je kan je er ook laten fotograferen naast een st-bern hond,… Allemaal ons favoriete toestanden als we op reis zijn!

Blijkbaar toch niet allemaal kommer en irritatie daar want:

Twee voordelen, we vonden er voor het eerst stella voor een vriendenprijsje(1 euro op café) en het was gelegen aan een prachtig NP Nahuel huapi (Eiland van de Puma). Daar hebben we aldus een trektocht gedaan van 4 dagen.
Dag 1, gewandeld in de zon naar een hut op 2000 m hoogte en gelegen tussen 2 gletsjers op de Tronador. Aldaar de nacht doorgebracht na 15 condors voor een uur geobserveerd te hebben (super).
Dag 2, Een trektocht over de gletsjer naar de paso de los nubes. We werden vergezeld door een Belgisch-argentijnse gids met Kortrijkse roots,door condors die tot op 5 m van ons kwamen gevlogen (zeer nieuwsGIERig) en voor de eerste 4 uren door sneeuw die met pakken uit de lucht viel. Twas ne keer iets anders.
Dag 3, 4 uren door subantarctisch regenwoud gewandeld naar de boot die ons samen met nen hoop welriekende en rijke stinkers naar Bariloche terug bracht.

De dag daarna verlieten ze Bariloche en gingen naar Villa La Angostura.
Een veel kleiner dorpje aan hetzelfde meer , maar zo een 75km verderop. Alleen zat het weer niet echt meer mee sindsdien.
Na 3 dagen zijn we dan maar met de bus 4uren noordelijker gereden naar San Martin De Los Andes.

4 Uren in mega sneeuwval. Alles lag wit en den bus ging met moeite nog vooruit.

Na 2 dagen ter plekke: nog steeds geen beter weer…

dus hebben we besloten de zon terug op te zoeken in Mendoza (16 uren bus en 1300km Noordelijker).
Daar zitten we dus op dit eigenste moment. En klagen kunnen we zeker niet. Temperaturen van ne graad of 30 en geen wolksken aan de lucht. Geslaagd in onze bedoeling.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *