4 minuten.

4 minuten. Dat is de tijdspanne die nodig is om, rond de klok van achten, bij een onverwacht incident een verkeerschaos te veroorzaken in Gent-centrum.

Hoe u dat doet?

1. Rij met uw BMW aan duizelingwekkende snelheid over de kasseistrook van de Brabantdam.
2. Slip (natuurlijk…) wanneer u een te laat opgemerkte fietser ontwijkt.
3. Rij tegen een paaltje aan dat het voetpad afzoomt. Het beste effect krijgt u als u zorgt dat het paaltje vervolgens over de rijbaan valt.
4. Stap uit en scheldt de fietser die u heeft moeten ontwijken omstandig uit.
5. Bel de politie en laat uw BMW ostentatief staan, over de helft van de rijbaan, deuren bij voorkeur wijd open en met draaiende motor. Dit is niet het moment om u in te laten met het milieu, laat staan met de andere weggebruikers.

Wanneer u dit truukje uithaalt rond de klok van acht, dan zullen in de volgende 4 minuten drie trams achter uw zorgvuldig opgeworpen versperring staan aanschuiven. Aangezien trams niet van hun sporen afkunnen, kunnen zij u niet ontwijken. Haha!
Ook uit de andere rijrichting zullen ondertussen twee trams staan wachten, want u heeft natuurlijk gezorgd dat de rails ook in de andere richting niet vrij zijn.
Het verkeer komende van Brabantdam kan na die vier minuten de trams niet langer voorbij en staat dus muurvast. Het verkeer komende van Laurentplein zal zich -naïef als ze zijn- ook vastrijden. Eénrichtingsverkeer dus van omkeren is geen sprake.

Leun tegen uw BMW, steek een sigaret op en geniet van de chaos.

16 thoughts on “4 minuten.

 1. Tsss, ocharme die fietser!
  Mensen met een BMW zijn toch allemaal dezelfden: hooghartig, roekeloos en onverantwoordelijk!
  Hehe, eventjes wat clichés op een rijtje…
  Ben je zelf volledig ongedeerd?
  Geen schrammetje? Mentaal? In shock?
  Een fijne dag nog!

 2. Moment. i. was hoogstwaarschijnlijk niet de bijna omvergereden fietser. Ik vermoed dat ze vanuit haar auto op de eerste rij getuige was van dit spektakel en daarom een half uur te laat op het werk verschenen is.

 3. Samen in de file ja gezeeeeellig. Ge had ook een sigaret moeten opsteken en naast hem tegen zijn auto leunen. Mensen met dure wagens zijn daar verzot op 🙂

 4. Als het een troost kan zijn:

  (1) de bestuurder van de wagen zal waarschijnlijk een mooie rekening gepresenteerd krijgen van de lijn wegens het ophouden van het tramverkeer

  (2) de fietser gaat sowieso vrijuit, als zijnde zwakke weggebruiker. Een vriendin is ooit uitgegleden op de Gentse kasseien tegen een wettelijk correct geparkeerde auto (met niemand in), en heeft van de (verzekering van de) bestuurder van die wagen een schone cent mogen ontvangen.

 5. Heerlijk toch zo enkel in u eigen ‘selfish’ wereldje kunnen leven… Wij normale mensen verwerken de impulsen uit onze omgeving en reageren daarop! Blessing of the ignorant?

 6. @Bruno: dat is wel straf, mmm, ik ga me eens op een regenachtige dag op een auto (BMW) smijten zie. Ben benieuwd hoeveel geld ik ga trekken…

 7. @Huug: straf is niet straf genoeg voor zulk een wetgeving. Ze beweert echter bij hoog en bij laag dat het echt en echt waar is, dus wie ben ik om daar tegen in te gaan…

  Wat dat geld betreft: ze had er wel een gedisloceerde schouder aan over gehouden, dus als ge u smijt, smijt u dan goed hé 🙂

 8. Jamaar ondertussen steekt er wel een fameuze deuk vooraan in mijn BMW van dat paaltje. Als ik die fietser ooit te pakken krijg…

 9. vwala zie. we hebben er hier eentje die in het vervolg te voet naar zijn optredens mag trekken. ha!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *