De blog-workshop

Het was leuk, ja. Onze hele voorbereiding is weliswaar in het water gevallen omdat er nogal snel naar het internet gesjeesd werd door onze workshoppers. We hebben dan maar resoluut de kaart “prutsen onder begeleiding” getrokken en hen zelf hun ding laten doen, terwijl wij af en toe tussenkwamen om hen een nieuw folieke aan te leren. En dat werkte wel: drie kwart van de gasten was geboeid en intensief bezig met het opstellen van hun blogje.

Jammer was dat de begeleider van Habbekrats WordPress niet aan de praat had gekregen en we dus skynetblogjes hebben aangemaakt. Voor een eerste keer lukt dat wel, natuurlijk. Ze maken op die manier kennis met het concept bloggen en kunnen zelf een beetje experimenteren. De bedoeling van de begeleiding is echter een groepsblog op te zetten van Habbekrats, waar elk van die gasten een eigen account hebben en zelf stukjes kunnen posten, onder hun eigen naam. Iets zoals Gent.blogt dus, maar dan over Habbekrats.

Ze zijn nu op zoek naar een helpend handje om hen te tonen hoe ze de installatie van WP (of Nucleus, of iets anders) moeten doen en hoe ze dat technisch moeten opzetten. Ikzelf noch Lena zijn op dat gebied genieën, dus ik heb beloofd dat ik es zou rondhoren….

Bij deze: iemand zin om de Habbekrats-blog te helpen opzetten tijdens de zomer?

2 thoughts on “De blog-workshop

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *