U2 – the day after

1. Als 60.000 mensen collectief uit de bol gaan, dan is dat onbeschrijflijk indrukwekkend
2. Veel van de nummers op mijn verlanglijstje gehoord: “Until the end of the world”, “One”, “Sunday Bloody sunday”, “Newyear’s Day” en “Mysterious Ways”. Verwend dus.
3. De klank kon beter, maar dat zal ook wel aan de keuze voor zitplaatsen gelegen hebben
4. Bono kan mij nog altijd krijgen.
5. De politieke boodschap, waar sommige mensen zich aan ergeren, vind ik zelf knap. Ze proberen verdorie tenminste iets te doen, die U2-ers.
6. Het is zaterdagnamiddag en ik geniet nog steeds na. Als ze binnen een paar jaar terugkomen, probeer ik opnieuw aan kaartjes te geraken.

Recensie deze week op struikgewas.

8 thoughts on “U2 – the day after

 1. Niet alleen een slechte klank -ik zat helemaal achteraan het stadion- maar ook nog eens schandalig dure pintjes en hot-dogs me dunkt… Nee, geef mij maar de kleinschaligheid van een AB of Vooruit. Het optreden van U2 zelf was best wel af trouwens, maar ik pas vanaf nu voor stadionconcerten.
  Trouwens, het voorprogramma smaakte naar meer. Voora

 2. Niet alleen een slechte klank -ik zat helemaal achteraan het stadion- maar ook nog eens schandalig dure pintjes en hot-dogs me dunkt… Nee, geef mij maar de kleinschaligheid van een AB of Vooruit. Het optreden van U2 zelf was best wel af trouwens, maar ik pas vanaf nu voor stadionconcerten.
  Trouwens, het voorprogramma smaakte naar meer. Vooral Snow Patrol.

 3. Ook vooraan was de klank bij momenten afkomstig uit een iets verder verleden,wat me er niet van weerhield verscheidene oorgasmes te beleven.
  Persoonlijk hoogtepunt:Bono aan het slagwerk gevolgd door een tijdloos Sunday bloody Sunday.

 4. Zalige momenten toch, meezingen met Pride, Vertigo en Sunday B Sunday, echt schitterdend!
  jammer genoeg toch maar een 7.5 op tien. Ondermaats geluid (aan de reacties te zien voor zowat de helft van het volk of meer), een groep die zéér goed was, maar toch ietsje teveel op automatische piloot (weinig interactie toch, niet?), en voor zo’n prijs mag je toch een 9 op tien EISEN vind ik.

  Kongin Boudewijnstadium is niet ideaal, maar kan erwel mee door. Springsteen kon er redelijk goed mee weg ( ook al waren er hier en daar ook klachten) en beschikt waarschijnlijk over betere technici.

  mar alé, twas toch de moeite!

 5. Allez, ik heb niets gemist!
  Ik heb een scheermes gewonnen op een plaatselijke tombola na een jogging, dus ik ben rijker naar huis gekomen ipv armer van een U2-concert!

 6. Alle klaagzangen (zelfs van fans) die ik nu al her en der gelezen heb, versterken alleen maar het magische gevoel dat ik wel ervaren heb tijdens dit concert. Ijzersterke setlist, pure rock’n’roll, band met een boodschap. Dankjewel Bono en Electric Co.!

 7. Ik heb nog 2 plaatsen om met ons mee te rijden naar Wenen voor het u2-concert. Als er mensen geïnteresseerd zijn om mee te rijden van donderdagnacht 30 juni tot maandagavond 4 juli, stuur mij een mailtje op krisvanreusel@hotmail.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *