Freddy de Vadder – gearrangeerd

Laten we beginnen met een bekentenis: hoewel ik hou van comedy, heb ik het hoegenaamd niet op zogenaamde typetjes begrepen. Alhoewel ik de kwaliteit van de vele alter ego’s van Chris van den Durpel niet wil ontkennen en me bewust ben van het feit dat heel veel mensen in een deuk liggen bij “Etienne met het Open Verhemelte” of “de Man van Melle”, heeft geen van deze heren mij ooit tot meer dan een voorzichtige glimlach kunnen bewegen. Ik heb het geprobeerd, dat wel, maar typetjes werken nu eenmaal na hooguit vijf minuten immens op mijn gevoelige zenuwen.
Het was dan ook met enige reserve dat ik toezegde om naar “Gearrangeerd”, de nieuwe Freddy De Vadder-show, te gaan kijken. Ik hield eerlijk waar mijn hart vast, want hoewel Bart Vanneste beweert dat Freddy meer is dan een typetje en na al die jaren is uitgegroeid tot een echt personage, is De Vadder bovendien ook al niet mijn favoriete mens.
Laten we zeggen dat een in het West-Vlaams vuilbekkende vechtersbaas uit Menen niet echt mijn droomman is, en dat zinsnedes als “‘k goa op je mule sloan” niet mijn idee zijn van voor-te-lachen. Wij gaan er echter prat op een open geest en we geloven bovendien heilig in het omzetten van mooie theorieën in de praktijk, dus trokken we zondagavond naar de Vieze Gasten, voor wat een avondje West-Vlaams vertier zou worden.( Lees verder op Gent.blogt )

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *