i. wil nieuw speelgoed.

Ik heb me lang kunnen bedwingen, maar de laatste weken wordt de drang echt wel groot: ik wil een echt digitaal fototoestel.
Sinds dit weekend is het hek helemaal van de dam, want Willem had op een BBQ een leuk stukje speelgoed mee, dat bovendien ook wel betaalbaar was: 400 euro, met alles erop en eraan (extra kaart enzo). Anyway, ik dus al helemaal enthousiast. Tot meneer-mijn-lief de realist kwam uithangen.
Hij vindt dat ik beter nog wat centen kan sparen tot ik iets deftigs kan kopen. Toegegeven, ik zeg altijd dat ik graag een toestel wil waar ik veel andere lenzen op kan steken, en waar ik zelf alles kan instellen ook. Maar al die zin voor realiteit ook altijd.
Een zekere ervaren fotograaf bevestigde de redenering van lief nog een keer de volgende dag. Dus we zullen maar luisteren zeker.

Gisteren dan, kwam klijn hier een beetje zout in de wonde strooien door het toestel te tonen dat ze voor haar wederhelft heeft gekocht. Grmpf.
Enige voordeel: ik ben nu volledig gewonnen voor het idee van een duurder toestel. Nu nog niet, maar ik wil alvast een beetje dromen.

Ik twijfel nu alleen nog tussen deze combinatie(*) en deze.

Advies, meningen en interessantere sites qua prijzen zijn welkom.

(*) update: link werkt blijkbaar niet achteraf. Alleszins: Canon EOS 350D 18-55mm + 55-200mm + BG-E3 Kit voor €1,089.00, dat was het.

16 thoughts on “i. wil nieuw speelgoed.

 1. als je geen vorig toestel had van een bepaald merk met automatische lenzen, dan hoef je je niet vast te pinnen op een merk nu.
  en dan raadik de canon 350d aan, direct en zonder aarzelen: beste toestel op de markt nu.

  Als je echter al een nikon analoog had met automatische lenzen, dan zijn je lenzen wellicht nog compatibel, en dan raad ik je dat aan wegens het goeie hergebruik van die lenzen.

  Ik ben pro Canon -hoewel ik in een analoog leven pro Nikon was 😉 –
  en de laatste testen van de Canon 350 d wijzen uit dat die 1. sneller 2. stiller en 3.goedkoper is dan de Nikon d70.
  Hij is ook 4. beter van kleur dan de veel duurdere Canon d20… En in testen geeft hij even goeie resultaten als die laatste.

  Als je alsnog voor Nikon wil gaan, weet dan dat er een Nikon d50 uit is die ongeveer 999 euro zal kosten ipv de d70 van 1300 euro. Kwestie van mee te geven als je wil letten op de centen.
  Nikon heeft een groot nadeel: trage scherpstelling. -En dat ben ik niet die dat zeg, dat is Filip Claus en een hoop anderen 😉 –

 2. De Canon 350d is goed maar de kitlens (18-55) krijgt wel wat kritiek omdat die niet zo goed zou zijn. Ik heb hem met een Sigma 24-135mm (wat de aanschaf wel een heel stukje duurder maakt) en tot nog toe ben ik er niet ontevreden over.

 3. Ik heb vorig jaar een Nikon D70 cadeau gekregen en ben er wel content van. Maar moest ik er nu eentje zelf kopen met een beperkt budget ging ik voor de nieuwe D50. Ik dacht dat littl’Q gisteren zei dat de D50 Kit zo’n 799 euro kost (ben niet zeker). En dat is dus met verwisselbare lensen (alles van Nikor dus). Je hebt zeven voor geprogrammeerde standen, maar je kan ook manueel fotograferen. Check http://www.europe-nikon.com/details.aspx?CountryID=18&LanguageID=18&catId=91&prodId=1058

 4. Body kost € 899 –> maar dees zijn officiële adviesverkoopprijzen.
  Body met 18-55 DX kost € 1069.
  Body met 18-55 en 55-200 DX kost € 1289.

  Een bikke rondneuzen hier en daar is wel aan te raden om de beste prijs te krijgen.

 5. En om de sluikreclame compleet te maken: in PC Magazine van juli-augustus 2005 staat een artikel over de D50 vergeleken met de D70 en de Canon EOS 350D. En ja…ze zijn positief over de camera!

  Een kopie – amateuristisch ingescand exemplaar van het artikel is verkrijgbaar op aanvraag! 😉

 6. Kijk eens naar http://www.mediamarkt.de en vergelijk de prijs dan nog eens???? maak dan eens een daguitstap naar Duitsland en je hebt een objectief erbij.

  ik vertel dit maar, omdat ik dit ook van plan ben en dezelfde drang heb ;-).

 7. Knap speelgoed, maar ga je al de toeters en bellen van zulks high tech aparaat ooit gebruiken? Ik heb zelf een Sony Cyber-shot DSC-P10. Al een ouder model, maar klein en handig om overal mee naartoe te nemen. Ik denk dat je met zo een kleiner toestel veel meer foto’s gaat nemen.
  Tenzij je fotografie als hoby hebt en specialekes wil proberen.
  Bij mij is het dan ook maar de bedoeling om veel toffe foto’s te nemen van vakantie, vrienden, etc…
  Groetjes

 8. En koop direct zo’n toestel waarmee je ook kan telefoneren. Dat bestaat nu ook al blijkbaar: fototoestellen waarmee je kan telefoneren… Maar neem er ééntje zonder trilfunctie, anders zijn al je foto’s bewogen… whahahaha!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *