18 thoughts on “En u?

 1. “Doorgedrongen” is het woord dat in de zin ontbreekt. Pietel schreef verder ook dat we een bende provincialisten zijn, en dat Vlaanderen geen land is maar een regio dat op de wereldkaart slechts een stip is. Alleen wist hij dat zelf toen nog niet 😉

 2. ik zeg: pietel, ge zoedt betere eerst wa lere klappen veurdage kritiek geeft op de vloanders. Zoemou tons tenminste verstoan a-e wa probeert te vertellen.

 3. Pertank niks schoners dan de naam van de hoofdstad van ‘t Meetjesland zoals die uitgesproken wordt door de inboorlingen:

  IE?eLuuë

  Ha. Daar kan gaan West-Vlaams of Limburgs tegenop.

 4. Mijn moeder is van Gent, mijn vader is van Sint-Niklaas. Beide zijn ze verstandig genoeg geweest om het platteland achter te laten. Mijn vriendin is echter van Limburg en woont in Antwerpen. Hoe ga ik dat uitleggen?

 5. Help! Pietel! Van Limburg!
  Heb ook ooit mee een Limburgse verkeerd, en ik kan u zeggen: dat is geen ander land, dat is nen andere wereld.
  Die verliezen hun Limburgsheid nooit en keren zodra ze kunnen terug altijd terug naar hun bronsgroen eikenhout.
  En wat je ook probeert, ze weigeren in te zien dat Gent de beste stad van de wereld is.
  Nee, voor hen niks boven Zonhoven, Neerpelt, Lommel, Peer, Sint-Truiden en wat weet ik nog allemaal. Als ik van jou was, zou ik toch eerder iemand zoeken uit
  IE?eLuuë of omstreken 😉

 6. Ja, onlangs zei ze tegen mij: “ik heb een interessante vacature in Lumburg zien staan.” Ik heb hem geknepen dat het geen naam meer heeft. Ik knijp nog altijd.

 7. Het is een bedreiging.
  Limburgers hebben -nu een zestal maand geleden- één van mijn beste vriendinnekes gekidnapt met al die liefde enzo. Ik ben er nog niet goed van, verdorie.

 8. Ik ben ook niet zo te vinden voor kidnapping.
  Ja, Limburg is zo ver eh – of zo lijkt het toch in België waar alles zo dicht bij elkaar ligt. Allez, alles behalve Limburg dan. Als er niet te veel verkeer is, is ‘t verdorie twee uur rijden van Gent. (TWEE UUR!)

 9. @ I , hadde da nu gezegd van da vriendinneke, heb ook nog wat liefde te geven … (en dan nog in de Limburg, tsss, tsssssss..) 🙂

 10. mijn Limburgs lief heeft me eens verteld dat ze in de lagere school het Limburgs volkslied leerden. ‘waar in ‘t bronsgroen eikenhout – ‘t nachtegaaltje zingt…’etc
  *ril*

 11. en ze zijn daar dus nog fier op ook he… krijg daar hoogte van…
  1 boodschap: TE MIJDEN, die Limburgers.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *