Wanneer?

Wanneer is het genoeg geweest met het blogleven? Wanneer is het tijd geworden op het stopcontact uit Kerygma te trekken en weer uitsluitend naast het internet te gaan leven? Dat vraag ik me het laatste etmaal af.

Ik heb al eerder twijfels uitgesproken over hoe mensen een virtuele persoonlijkheid soms moeilijk kunnen plaatsen tegenover de echte persoon. En ik ben uiterst voorzichtig met de dingen die ik hier schrijf, en ben blijkbaar niet de enige die zelfcensuur toepast. Je zou denken dat een weblog dan automatisch op een zekere afstand van jezelf staat en je die dingen makkelijk kan relativeren. Maar zo zit het dus blijkbaar niet in elkaar.
Aanvallen op het internet komen bij momenten even hard aan als in het echte leven. En als bepaalde dingen, waar ik in het echte leven veel problemen mee heb, kerygma binnendringen, dan voelt dat alsof iemand met lompe moddervoeten door mijn eigen huis loopt en daar dingen kapot begint te maken.

En misschien is het dan wel genoeg geweest, met dat bloggen.

Of als je op een avond een telefoontje krijgt van iemand die je nauw aan het hart ligt met de instructie voorzichtig te zijn, want dat die persoon bang was geworden van commentaren op je weblog.

Misschien is het dan wel genoeg geweest.

18 thoughts on “Wanneer?

 1. Nog veel erger zijn commentaren en bedreigingen van anoniemelingen die niet op je weblog geplaatst worden, maar in de richting van bepaalde naasten gefulmineerd worden… Derden die er helemaal niéts mee te maken hebben !

 2. GODVERDOMME ILSE , niet toegeven !Want dat is juist wat ze van je willen. Besef ook dat eentje dreigt en dat er tien, honderd, wat zeg ik ? achter jou staan. Komaan meid nie plueje !

 3. Het is toch ongelooflijk hoe die klootzakken van het VB de hele toestand kunnen beheersen en verzieken. Moest ik in de politiek zitten en aan de macht zijn dan zou ik toch straffere taal spreken. We moeten die mensen bestrijden. Ze zijn een virus. Nog erger dan ebola. Laat je niet aansteken. Jouw blog maakt het verschil. Weinig, maar toch. En ook Henk. Een clown, een nar. Goed zo. Blijven schoppen!

 4. Hé Shit. Doet ie het weer. In de slachtofferrol kruipen. Is nu al de derde keer dat ik er hem op wijs. Zielig hoor.

  Tanguy, hou gewoon op met het Gentse blogleven te verzieken!!!

 5. @TV . Loetje: Elementary, my dear. Lees er Uw blog op na. Staat vol gallicisme’s. Zo, kusje ? Ik heb wel zin om U vol op de bek te kussen. Mmm, zo een snelle vent !

 6. @Jesus. Weet niet of censuur de goede ‘truuk’ is. Dan dring je ze weer in een slachtofferrol. Vrije meningsuiting-zever weetjewel. Pakken op ‘inconsesistencies’ is volgens mij veel doeltreffender. Ik zou graag eens willen weten wat hun begrotingsvoorstel is, bijvoorbeeld. Al wat voordien gebeurd is met TV is uiteindelijk maar ‘spielerei’. Graag had ik van TV eens constructieve commentaar op niveau gezien. Me verleiden tot een boksmatch is het enige wat hij tot hiertoe kan. Zeer verheffend allemaal.

 7. Dus als iemand in zijn blog veel gallicismen gebruikt is hij een product van een franstalige bourgoisie. Woehaha !

  Huug, Huug, Hoerahhhh !

 8. Ik ga graag in op het voorstel van Huug in.

  Spijtig dat hij dinsdag op het Blog Dinner al meteen een schutskring rond mij moest leggen…

Comments are closed.