i. dumps time-management.

Wat is dat toch, met vakanties? Een bijzonder vreemd gegeven waar ik met mijn middelmatige intelligentie nauwelijks bijkan, is dat ik tijdens de vakanties consequent nog veel minder tijd heb dan anders. Ik heb de laatste dagen al enorm veel gedaan en ik schrik er iedere keer weer van hoe snel de dag gaat. Het lijkt echt alsof vakantiedagen de helft korter zijn dan werkdagen.

Waarschijnlijk komt het omdat ik mijn tijd minder efficiënt indeel. Op werkdagen ben ik in staat om uit werken te gaan, tussen de middag boodschappen te doen, mails te beantwoorden voor het project terwijl ik een broodje verorber of terwijl de patatten op het vuur staan. Eigenlijk kan ik eigenlijk zowat vijf of zes dingen tegelijk: Koken, en opruimen, en de nieuwe humo lezen en het nieuws zien op de televisie op hetzelfde moment. Waarlijk een multifunctionele vrouw.

Eens in congé schakel ik echter over op single-task-modus. En dan nog aan een veel lagere snelheid.
Bovendien gaat ongeveer 50% van de tijd nu naar “nutteloze doch aangename bezigheden”. Slapen. Maar ook 5 afleveringen van de West Wing na elkaar bekijken. Of een uur op de trappen van de Kunstberg zitten discussiëren wie zijn windmoleken het snelst draait: het mijne of dat van lief. (het mijne, trouwens, als u het zich af zou vragen).

Algemene conclusie van het verhaal: sjonge sjonge, druk druk druk.

5 thoughts on “i. dumps time-management.

  1. Zelfs de spellingcheck is met vakantie 😉 Al helemaal in het begin van de post vertrokken…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *