Reiskriebels.

B. zit in Saint Tropez.
Ms. E. zit in Sucre, Bolivia.
Los Gringos dwalen door La Paz, ook al Bolivia.
T. zit in hetzelfde land, maar dan in Cochabamba.
P en S rijden met een gehuurde wagen in de woestijn naar Las Vegas.
De kindjes van de home-base liggen aan het strand van Bordeaux.

Ik heb heimwee naar strandvakanties en campings in Bordeaux, ik voel het zand tussen mijn tenen en proef de smaak van Ricard als aperitief.
Ik glimlach om smsjes over Les Fetes des Belges, daar in Saint Trop, met veel champagne en glamour.
Ik krijg een krop in mijn keel als ik de Bolivia-verhalen lees op mail. Ik ruik de heksenmarkt in La Paz, ik smaak de coca tegen de hoogteziekte, voel het stof in de mijnen van Potosi en kan de ontroering van de zoutvlakte in Uyuni weer oproepen.

België kan me grandioos gestolen worden. Ik wil vertrekken, en wel NU.

5 thoughts on “Reiskriebels.

  1. …’de coca tegen de hoogteziekte’…
    Zal ik tegen de tijd dat je terugkomt alvast een kamertje (confined room met zachte wanden) reserveren voor U bij Maria Middelares? Ik heb daar goede contacten. Steeds tot Uw dienst, Uw nederige dienaar, hoogachtend enz…

  2. Coca is het basisproduct van cocaine, inderdaad. Maar ook van coca cola…
    Het werkt niet verslavend als je het maar een paar weken gebruikt. Er wordt thee van gezet en het wordt gekauwd, tegen de hoogteziekte. Overal vrij verkrijgbaar in bolivia en peru…

    Geen nood dus aan een kamer in MM. We will be fine….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *