Huis

Momenteel zit ik aan de lichtbak in mijn ouderlijk huis. Ik wacht een afspraak met de huisdokter af, straks om 14h.
Eigenlijk is dat absurd: hoewel ik al meer dan drie jaar in de stad woon, heb ik nog steeds de huisdokter, tandarts, bank en verzekeringsagent in mijn oude dorp. 13 km van de stad, is dat. Zelfs naar Den Delhaize gaan doe ik nog steeds waar mijn ouders ook winkel(d)en, terwijl er een Delhaize op vijf minuten van mijn huis is ook. Maar daar weet ik de dingen niet zo goed staan, dus dan duurt winkelen veel langer.

Ik ben daar nogal aan gehecht: aan mensen en dingen die ik al lang ken, hoewel de afstand altijd de nodige rompslomp met zich meebrengt. En net drong het door dat ik -met de nakende verhuis in aantocht- op zoek moet naar een nieuwe bakker (dat zal wel dat kleintje in de Goudstraat worden, denk ik), slager, nachtwinkel en buurtwinkel-die-open-is-op-zondag. Brrr…

Gelukkig zijn Michel en Lena er om tips te geven.

4 thoughts on “Huis

 1. Er is een spar op de Hoek (de Musketiers) goed voor al uw kleine aankopen en dé drankspecialist in Gent. Vreed interessant als ge eens een goe fleske wilt voor uw pa zijne verjaardag en zo.
  De bakker op Krommewal (Heye of zo) kan ik ook wel aanraden. Lekker brood, lekkere taarten, lekkere ontbijtkoeken… Hmmm!
  Nachtwinkels: keuze genoeg, vooral in de Sleepstraat, Sluizeken, Krommewal, maar ook nog dichter: de overkant van de Kongostraat.
  Turkse pizza’s (afhaal!) Ã volonté maar ik ben fan van den Akdeniz en de Faki.

 2. En andere winkels: effe aanpassen, maar dat ben je direct gewoon, hoor! Die winkels hebben min of meer dezelfde opbouw! Geloof me: je bent sneller af in Gent!

  Dokter, tandarts, … Begrijpelijk dat je die nog even in je thuisbasis houdt… Mijn huisdokter en tandarts hielden ermee op net toen ik naar Gent kwam dus die heb ik meteen in Gent gezocht!

 3. Ik woon in Melle, mijn huisdokter in Dron-gen. Go figure.

  (“Moar als ge van iene coengtent zijt” enzovoort, want “ne goeien dokteur vinde nie gemakkelijk” enzovoort.)

 4. Ik woon al 11 jaar in sint-amandsberg en ik ga pas sedert dit jaar niet meer naar de familietandarts in Erpe-Mere. Het moest er ne keer van komen. Voor de rest is den delhaize aan de watersportbaan alles wat een mens zich wensen kan!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *