Die ochtend in Arequipa

Onze derde dag in Peru, en de tweede dag in Arequipa. Het is negen uur in de ochtend en ik ben ondertussen al bijna drie uur wakker. Jetlag rules big time.
De andere kindertjes zijn hier al een poos en hebben dus geen last meer daarvan(ze slapen dus nog), lief leest de humo in de binnentuin van onze hostel. En ik zit op het interenet ernaast, natuurlijk.

De tocht van Lima naar Arequipa was al meteen raak: Zuid Amerika op z’n best…drie uur vertraging en vijf keer van gate veranderd. Niet dat we er ons druk in gemaakt hebben: zulke toestanden horen erbij hier. Het weerzien met onze vriendjes op de luchthaven was achteraf des te vreugdevoller. In de binnentuin van onze zeer aangename hostel de reis dan officieel ingezet met een apero van uit belgica meegebrachte ricard…meer moet dat niet zijn.

Arequipa blijkt – in tegenstellimg tot Lima-een bijzonder fijne stad te zijn: lekker eten, zonnig, ontspannen sfeer en vriendelijke mensen…ideaal dus om de reis te beginnen. We hangen wat rond in de stad, praten bij met los gringos en rusten en eten veel. En natuurlijk is er ook tijd voor cultuur: gisteren al een museumpje bezocht over Juamita, een jongedame die gemummificeerd werd teruggevonden in een gletsjer nadat ze daar eeuwen geleden was geofferd in een inca-ritueel. Behoorlijk indrukwekkend, want de juffrouw in kwestie is uitzonderlijk goed bewaard gebleven.
Vandaag is opnieuw een rustige dag en morgenvroeg om 6 a.m. springen we dan op een bus voor een tweedaagse trek door de colca canyon, waar we gaan proberen om condors te zien. Na de cultuur, de natuur dus en na wat informatie in reisbureaus halen hebben we besloten dat we de tocht gewoon op onszelve gaan doen. Anders moeten we veel te vroeg opstaan.

Prioriteiten, daar draait het allemaal om…

3 thoughts on “Die ochtend in Arequipa

  1. Mijnen kop eraf als jullie geen condors zien!!! En, geloof me, ze zijn indrukwekkend!
    Het klooster in Arequipa is ook schitterend. Zonder meer een aanrader!

  2. Hehe 🙂

    Ik vertrek 10 augustus ook richting Zuid-Amerika, Isla Margarita om precieser te zijn. Ne lekkere last-minute op de kop kunnen tikken, 16 dagen all inclusive. Mmm… Nu nog aan ‘t zoeken naar uitstappen die de moeite zijn, de Angel Falls zijn in elk geval ne must see.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *