Koffie.

De Senseo staat al op het nieuwe adres, wat betekent dat ik des ochtends geen koffie meer kan drinken in het appartement. Zij die mij beter dan op virtuele wijze kennen en reeds het genoegen hebben gesmaakt me ‘s morgens bij het ontwaken mee te maken, weten dat ik niet echt een vrolijke meid ben, zo vers uit mijn bed. Er zijn zelfs mensen die enkel nog op reis willen met i. op voorwaarde dat ik uit hun buurt blijf het eerste uur na het opstaan.
Het behoeft dan ook geen verdere uitleg dat het ontbreken van cafeïne ‘s morgens mij transformeert van de gebruikelijke mild humeurige juffrouw naar een razende demoon, klaar om de eerste die in mijn buurt komt het strot over te bijten.

Een beetje sabbelen op een senseo-pad lijkt het enige alternatief, maar echt smakelijk is dat dus niet. Misschien kan ik een tas water in de microgolf pleuren en er dan gewoon zo’n pad ingooien. Zoals bij thee. Beetje laten weken en dan opslurpen, die handel.

Iemand al geprobeerd?

9 thoughts on “Koffie.

  1. Of een Bialetti aanschaffen, vol koffie pleuren, water bijdoen, op het fornuis zetten en een paar minuten later. Koffie zoals de Italianen hem drinken bij het ontbijt.

  2. Oploskoffie, of als je liever verse koffie wil: the old fashion way met koffiefilters.
    En anders (een absolute aanrader): Nalu! Da’s lekker en je wordt er nog ‘ns hyper van ook.

  3. Bwèèh, Senseo … Nothing but fake espresso, dat ik het je zeg !
    Zeg nu zelf, i., een echt ouderwets espressomasjien zal toch beter bij het nieuwe interieur passen, of niet soms ?

  4. Als koffie freak heb ik een Bialetti, de Senseo en zo een duwerke (“french coffee press”) in huis en dat laatste is nog altijd het beste, vind ik: je kan alle soorten koffie kiezen en het geeft geen gepruts of kuiswerk, het spul kan gewoon in de afwasmachine. Plus: je hebt geen fornuis of geen filters nodig. Kokend water, koffie en den duwer !!!

  5. Ik heb een gewone koffiezet, en een expresso-machine. Maar die zitten in een doos en ik weet beggot niet welke. en de senseo staat dus in het nieuwe huis….

  6. Jaren gelden, heeft men de viltstift uitgevonden, een heel handig ding om van alles op dozen te schrijven 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *