Elly en het meetjesland

Het is me wat. Deze ochtend rij ik de parking op en Elly, een fijne collega op de school hier, snort met haar kleine rode auto net dezelfde parking op. Mijn oog valt op haar achterruit en ik zie daar stickersgewijs en in koeien van letters staan www.ellyvanhyfte.be. Als rechtgeaarde internetliefhebber en prototype nieuwsgierige vrouw was mijn eerste actie (de koffie niet meegerekend) deze ochtend vanzelfsprekend: uitzoeken waarom Elly een eigen site heeft.

En wat blijkt? Ze is toch wel finaliste van Miss Meetjesland zekers!
Het Meetjesland, gedomme, dat stukje Vlaamse klei waaruit ikzelve en nog een paar fijne mensen zijn getrokken. De geboortegrond waar wij een gelukkige jeugd tussen de koebeesten en in de chiro hebben doorgebracht. *pinkt een traantje weg* De streek waar met de fiets uitgingen in de omringende dorpen (aah. fuiven in de sporthal van Landegem. De Woodstock. Den Oerwoudfuif in Hansbeke. De Yummi in Lovendegem) maar die wij op volwassen leeftijd met even veel plezier hebben achtergelaten om in de stad der steden een thuis te zoeken.

Het Meetjesland heb ik ook altijd al de meest idiote streeknaam gevonden die er bestaat. Het roept visioenen op van busladingen oude van dagen die in Eeklo op de markt in het Middenstandshuis nen kaffee komen drinken.
De Kempen, De Kust, De Vlaamse Ardennen, De Borinage. Allemaal deftige namen, met een zeker power. En van waar zijde gij, meiske? Van het Meetjesland, meneer.
Brrr. Jeugdtrauma’s.

Maar ik dwaal af. U kunt stemmen op Elly natuurlijk. Het is een schoon kind, een lieve en bovendien een slimme ook. Olé!

5 thoughts on “Elly en het meetjesland

  1. Ha! In de Yummi heb ik mijn allereerste optreden gezien: van The Nits ‘In the Dutch Mountains’. En mijn eerste tong gedraaid! Ha!

  2. De yummi waren fuiven van de chiro in Lovendegem. In de parochiezaal. De nits zijn daar nooit geweest hoor.

  3. Het was in ieder geval ergens in een zaaltje in Lovendegem… mmm? Samen met een een toemalige schoolvriend van me Philippe Bonami (zijn pa was professor en hij woonde in een ‘kasteel’ op Lovendegem)

  4. Wel… hier een berichtje van die Elly (hmm).
    Knap artikel… en een aangename verrassing om te lezen.
    Thanx!!!
    -xxx-

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *