Competoeter

Vanmiddag tijdens mijn pauze ben ik gezwind een computerwinkel binnengestapt met het printje van Vissie’s mail. Ik heb het papier resoluut op de toonbank gelegd, er met priemende vinger op gewezen en met zelfzekere stem gesproken:

Dat moet ik hebben, meneer. Het is voor draadloos te internetten. En dan heb ik ook nog ontvangerkes nodig: eentje voor een laptop en eentje voor een gewone pc. En een splitter.

Een splitter, dat hadden ze niet, dus die haal ik vanavond in de brico. Maar voor de rest heb ik wel vier doosjes gekregen met allerlei elektronische goodies erin. Moeilijke en ingewikkelde elektronische goodies met namen die voor de helft uit cijfertjes bestaan.

*zucht*

Nu is het ogenblik bijgevolg aangebroken waarop u spontaan naar uw telefoon rent, me opbelt en zegt: “Hey, i., heb jij toevallig hulp nodig met het installeren van je draadloze internet?”

En ja, ik heb het tegen u daar. U, meneer die even geleden stoer verkondigde: “dat is niet moeilijk, dat installeren. kzalekik dat wel eens komen doen”.
4 mannen die een dergelijke belofte deden heb ik de afgelopen weken geteld. Heden is het uur der waarheid: wie is een man van zijn woord?

Uw tijd gaat nu in.

9 thoughts on “Competoeter

 1. Euh, normaal gezien is dat toch gewoon insteken en dat het dan allemaal vanzelve werkt?

  En dan eens de homepagina van de draadloze dinges nakijken om te zien hoe eventueel de beveiliging scherper kan gesteld worden?

 2. Idd, zo werkt het. Maar bij de beveiligingsinstructies moet je wel goed de handleiding volgen, want als je’t te vroeg afsluit (zoals ik eens gedaan heb) raak je helemaal niet meer online.
  Mocht dat het geval zijn, dan kun je blijkbaar met een klein knopke gewoon uwe router resetten en opnieuw beginnen, maar eer ik dà t wist had ik al het hele huis kort en klein geslagen omdat ik nooit meer op internet ging kunnen… 😉

 3. Zorg maar voor één ding dat je wifi toestanden beveiligd zijn en onzichtbaar voor de buitenwereld. Anders zullen velen zich plezieren om over jouw draadloze golven over het web te surfen.

 4. ik ben zeker den enigen bij wie het zomaar insteken van dingen niet werkt?
  met draadloos internet verloor ik altijd mijn ip-adres…en dus geen verbinding mogelijk…

 5. Graag wil ik toch ook even wijzen op de prachtige constructie die i. hier gebruikt:
  ‘Het is voor draadloos te internetten’.
  Die ‘Het is voor’.
  Ik blijf het grandioos vinden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *