LVB heeft voeling met het jonge volk

LVB, die heeft kanjer van een interview gegeven, zo las ik bij Steven deze ochtend. Op de Amerikaanse radio dan nog. Nounou, internationale jongen, die Luc.
We mogen natuurlijk van geluk spreken dat deze democratisch door de bevolking aangeduide vertegenwoordiger van het Belgische volk (Ah? U had de brief niet gekregen waarin stond dat we hem unaniem hebben gekozen als woordvoerder? Het zal bij het oude papier beland zijn.) ons zo correct weergeeft in de Amerikaanse pers.

Michel haalde later deze ochtend een fragmentje (het begin) aan, waarvoor dank, want door drukke bezigheden en hectische toestanden allerhande heb ik geen tijd om zelf te luisteren naar het bewuste interview. Als ik daar al zin in zou hebben, want ik heb nu eenmaal altijd wel wat beters te doen dan me te ergeren. Het schiet zo al niet over, verdorie.

Anyway. Het fragment.

Well, you know, anti-americanism in Belgium is mostly seen and heard in the media and among university professors and artists and intellectuals and also a lot of politicians on the left side but in general the young people_who of course are loving the pop music that comes out of America and the movies that are coming from America_the young people are not anti-American in general.

Ik ben niet van de media.
Ik ben geen universiteitsprofessor.
Ik ben geen artiest.
Ik ben geen intellectueel (ik heb nl. geen univeristair diploma en ben dus niet zo veel waard, volgens sommigen. Maar dat is een andere kwestie waarover ik later misschien nog wel eens uitwijd.)
Ik ben geen linkse politica.

Ik ben wel jong.
En ik hou van veel van de Amerikaanse muziek en films.

En toch, lieve Luc, toch ben ik niet pro-America.

Vreemd toch. Er moet ergens iets fout gegaan zijn in de redenering.

Update: en Raymond rules big time, trouwens. *steekt tong uit*


Nog een update, maar te lang om hierzo te zetten.

14 thoughts on “LVB heeft voeling met het jonge volk

 1. na wafelenbak, chocolade, witloof en dutroux dit, mens-erger-je-niet enzo denk ik dan.

  shit, ik ga volgende keer meer aandacht moeten schenken aan het oud-papier… of misschien passen we niet meer in het profiel jong?

 2. Ik ben jong, zit graag tussen de media, ben universitair (via bloedlijn en opleiding), artiest, intellectueel, situeer mezelf aan de linkse zijde van het politieke spectrum en hou van Amerikaanse popmuziek en films.

  Ik ben ook pro Amerika! Enkel de oorlogshonger, defensiebeleid, concurrentiebeleid, milieu-onvriendelijkheid, sociaal beleid en nog enkele andere zaken van de Bush Jr. office staan mij niet aan. Maar ‘k zou Europa net dezelfde dingen kunnen aansmeren.

  Leve Raymond.

 3. Pingback: Netsensei
 4. Ik denk dat lvb wél gelijk heeft. Okee, mensen “met een stem” (radiopresentatoren, bloggers, sociaal gemotiveerden, …) laten méér dan geregeld een dikke “no-no” in de richting van Bush’s Amerika horen, maar we moeten er eerlijk in zijn : dat is slechts een minderheid van de bevolking. En dan nog wel een minderheidsgroep die inderdaad voor het grootste deel linksrood gekleurd is.

  Op zich geen probleem, maar laat ons niet de struisvogel uithangen : er zijn héél véél Belgische jongeren die nog steeds gek zijn op Amerika. Meer nog : er zijn gewoonweg héél véél Belgen die niet geïnteresseerd zijn in politiek en/of de oorlogszucht van Bush. Meer nog : er zijn gewoon héél véél Belgen (en voornamelijk Belgische jongeren) die niet bezig zijn met politiek “tout court”.
  En voor velen is Amerika nog steeds het “land van de toekomst”.

  Zeggen dat je niet intellectueel bent, is dan ook een danig understatement, i. Jij bent een deeltje van die 5% van de Belgen “met een mening waar ook voor uitgekomen wordt”, en dat wijst alleszins al niet op intellectuele achterstand, me dunkt.

  Anyway, dit wordt weer veel te lang (misschien straks ook een postje aan wijten), maar
  – ik denk dat er inderdaad meer Amerika-lovers dan Amerika-haters onder de Belgische jongeren zijn
  – maar de -haters laten gewoonweg meer en duidelijker van zich horen, zodat het tegendeel vermoed zou worden

  Anyway : ik ben een regelrecht Amerika-lover. So call me right, dumb and non-artistic, please !

 5. @ Dominiek: 100% akkoord!

  Voor de duidelijkheid, niet alle anglofielen (waar ik mijzelf ook onder reken) liggen wakker van Raymond zijn laatste liedje, hoor – het liedje zelf en de tralala errond laten mij behoorlijk koud.

  Ik vind het wel spijtig dat Europeanen en Amerikanen zo graag over elkaar denken en praten in cliches, niet gehinderd door veel kennis van zaken. Maar dat is een oud zeer dat Raymond niet uitgevonden heeft, en dat ons waarschijnlijk allemaal zal overleven.

 6. LVB heeft zijn mening gegeven; foei !

  Krijgt hij nu ook onderstaande comment als hij iets wil posten?

  Sorry but the total effect of your comment’s actions and conduct during the successive phases of its existence, did not justify giving it a second chance in this world of pain and misery…

  In other words: it got trashed.
  Bad Karma, man, bad karma…

 7. @Dominiek: misschien is een kleine nuance wel wenselijk. Jongeren kunnen volgens mij inderdaad wel Amerika-lovers zijn op het vlak van muziek, film, etc (en dan nog vind ik “lover” een zwaar woord) maar het is niet correct dat ook op politiek vlak door te trekken. Jongeren mogen volgens jou dan helemaal niet erg geïnteresseerd zijn in politiek en daardoor hun mening niet veel laten horen (alhoewel ik denk dat we nu een andere generatie jongeren hebben dan vroeger), het wil dan niet zeggen dat ze pro zijn! Op dat vlak moet ik echt nog de eerste Amerika-lover tegenkomen. Jij misschien?

 8. tanguy. Moord! Brand! Ge wordt hier beknot in uw recht op vrije meningsuiting.

  Ofwel heeft kerygma last van spam-commentaren en wordt er nu meer gemodereerd dan vroeger. Dat kan ook.

 9. Ellen > Als ze politiek ongeïnteresseerd zijn en ze vinden allerlei andere aspecten van Amerika wél interessant, dan kun je ze toch bezwaarlijk Amerika-hater gaan noemen ?

 10. @Dominiek: volledig akkoord met jouw standpunt terzake. Je verwoordt het beter en uitvoeriger dan ik het tijdens de uitzending kon doen.

 11. @ Dominiek: (Even ter vergelijking:) ‘t is ni omda ge eens graag ga skiën, da ge direct de standpunten van Haider goedkeurt… (En voor alle duidelijkheid, zal ik maar even uitleggen wat ik hiermee bedoel:) Ik moet Ellen gelijk geven: het is niet omdat ge van één aspect (of enkele meer) (cultuur, gastronomie, artiesten, …) van een land ‘houdt’ (‘houden van’ is mss zelfs sterk gekozen, laten we eerder zeggen dat ‘appreciëren’ een beter gekozen woord is), dat een ander aspect (i.c. politiek) uw volledige goedkeuring krijgt.
  Over heel de kwestie (over LVB, RvhG, pro- en anti-amerikanisme,…) en wat ‘t ook allemaal is, kan ik niet veel zeggen, daarvoor heb ik ‘t te weinig gevolgd.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *