Verslaafd.

Gisteren naar de tweede aflevering van Lost gekeken (jaja, wegens te veel werk, wordt alles wat ietwat interessant is op de lichtbak nu op tape gezwierd en bekeken als-het-eens-past) en ik moet zeggen: I’m hooked. Heel veel mooie beelden, veel mysterie en ik hou wel van die flashbacks waarin je het verhaal van de mensen leert kennen. Precies een puzzelken, maar dan op televisie.

Mooie series zijn echt wel mijn grote zwakte op gebied van tv-kijken. Geen sit-coms (hoewel er één uitzondering is), maar van die lange series, met heel veel seizoenen. Mijn favorieten door de jaren heen:

Twin Peaks: mijn allereerste television-addiction, toen ik 13 was ofzo. Ik zie het gezicht van Laura Palmer nog steeds voor me. En die kleine dansende dwerg. Brrrr.

Dawson’s Creek: een puberserie, maar het was toendertijd iets waar ik voor thuisbleef. Al die mooie mensen, al die romatiek. Ideaal voor een 16-jarige. Bovendien was ik in het diepste geheim een beetje gek van Pacey. Mmm. Pacey.

ER: een klassieker vol mooie mensen en schitterende verhaallijnen. Daarnaast vind ik het tof dat die zo van die medische dingen roepen die ik niet begrijp. We must intubate now! She is having a cardio-vascular problem with an abdominal complexion! Zo spannend maat. Na al die jaren staat deze nog steeds hoog op mijn lijst genoteerd.

Cold Feet: was een paar jaar geleden een heuse verslaving. Lena heeft alle seizoenen op DVD en ik heb die in één ruk bekeken. En ja, Adam is een schatje.

24: Vorige zomer was de zomer van 24. Twee keer per week keek ik samen met een maatje naar een paar afleveringen, tot we het volledige eerste seizoen hadden gezien. Ondertussen is de meneer in kwestie naar Brussel verhuisd, wat regelmatige dates iets moeilijker maakt. Seizoen 2 ligt te wachten, maar ik wacht tot lief seizoen 1 heeft kunnen bekijken.

The West Wing: mijn nieuwe favoriete serie, waarvan we de eerste DVD-box een paar maand geleden hebben gekocht. Intelligent en grappig, snel en interessant. Martin Sheen for president! En Josh is een supervent!

En u? Heeft u een favoriete serie?

17 thoughts on “Verslaafd.

 1. Lost is op dit moment “meer” dan een verslaving, ik kan amper wachten tot de volgende aflevering. (Hoewel ik sinds het begin van de serie wel veel meer “verdachte” geluiden hoor :-)) Ook Cold feet zag ik enorm graag. En ja, Dawson’s creek… tis niet helemaal hip om te zeggen, maar tja… 😀

 2. Alhoewel niemand op deze weblog geïnteresseerd is in wat iemand van mijn allooi als favoriete serie heeft, doe ik het toch: Star Trek (de eerste reeksen)

 3. De eerste twee seizoenen van “24” heb ik een dikke twee jaar geleden in één ruk op dvd uitgekeken. Zeker niet slecht (de tweede vond ik beter dan de eerste – zeker toen die zaag van een pokkewijf doodging), maar vooral verslavend 🙂
  Op dit moment, I dunno… Comedyreeksen zoals “The Green Wing” vind ik wel beestig (al vergeet ik toch altijd te kijken), net zoals Coupling – die ik net helemaal uitgekeken heb – maar zo van die lange series: nee, áls ik er een zie, is het op dvd (of eventueel op, euh, ‘geïnternetteerde’ exemplaren).

  Ah, het eerste seizoen van “Alias” heb ik ook op dvd gezien. Ca casse rien, maar die cliffhangers deden het hem toch ook telkens weer.

 4. Dawson’s Creek! Ook verslaafd aan geweest, samen met m’n zus. Zoooo melig, maar zooooo leuk. Latest favourite: The O.C.!

 5. lost on lost…
  het gaat zóó ver dat ik zelfs in *echte* discussie beland met vrienden en dat we onszelf dan betrappen op tv-addiction.

  spannnnend! (op voorwaarde dat de franstalige collega’s die straks aan reeks 2 beginnen en reeks 1 al lang -dubbed- achter de kiezen hebben hun mondje kunnen houden)

 6. hou u vanst aan de takken van de bomen want the lord kijkt naar “home and away” (da’s meestal al goed bizg als ik vna werk enboodschappen thuiskom en aangeizne ik toch niets versta als ik aan de kookpot sta zijn die ondertitles wel hanidg…
  tijdens het eten kijk ik verder of zpa ik naar jawel ketnet om dan tegen 19u naar het nieuws te zappen
  dan spring ik achter mijn pc en als ik zin heb kijk ik (fout van mijn moetie) naar “thuis”…
  en dan weer acher de pc al sik niet op café ga zitten…
  de mij echt luek lijkende series als “24” “carnivcale” “coupling” en dergelijke keek ik nooit…
  van het eiland heb ik het kunne opbrengen om er veel te zien, maar ben er nooit voor thuisgebleven

 7. Home and away en thuis? Toevallig ook geen Wittekerke- en Familie-fan? O_°

  Ik kan ni snappen hoe mensen da kunnen bekijken, laat staan volgen. Ongelooflijk slechte verhaallijnen, nog slechtere acteurs, …

  Maar ja, les gouts et les couleurs zeker? Ik kan het aannemen da iemand “Family Guy” (mijn verslaving) belachelijk vindt, hoewel ik het erg zou vinden 🙂

 8. @jesus: nee home and away gewoon omdat ik den tv op zet tijdens het koken en dat af en toe leuker is dan de rode loper of blokken
  thuis tjah, dat staat op en met een half oog kijk ik terwijl ik met mijn cp bezig ben…
  ’tis niet mijn schuld, ’tis die van mijn ma!
  en doo rmijn zus heb ik warempel af en toe ook nog naar “dawson’ creek zitten zien… :s
  shoot me pleaazzee!!!!

 9. Toevallig schreef ik er vandaag ook een logje over; series… Ik ben net als jij een heuse addict 🙂

  Mijn favorieten: Alias, Cold Feet en Smallville.

 10. okej eerst en voor al jesus_ ge hebt zaalige programmas family guy mmm echt wel super goed, en ja ik snap niet dat je naar thuis of naar dergelijke rommel kan kijken
  csi miami, toch wel redelijk goed en natuurlijk nu de nieuwe reeks van flikken,
  en niet te vergeten het eiland jammer dat dat gedaan is, en ook natuurlijk trigger happy, en het peulengaleis, echt prachtig, en smalville, alias
  er zullen nog wel seriekes zijn die ik vergeten ben maar toch family guy staat bij de top

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *