Pasta met blauwe kaas.

U heeft van doen: olijfolie, een doosje spekjes, een bakje champignons, een stuk blauwe kaas, een zakje gruyère, een doosje room (alpro soya, of iets lights voor de gezonde mensen), parmesan, pasta en bieslook, 15 minuten tijd.

Maak water warm in een pot. En kook de pasta (lekkerst met korte pasta, zoals penne of farfalle of spirelli) als het water kookt.
Onderwijl: Gooi olijfolie in de wok. Vandaag heb ik knoflook-olijfolie gebruikt, maar dat is alleen maar omdat ik vorige week een hoop flesjes met olie heb gevuld en er allerlei kruiden heb ingegooid. The regular kind works just fine.
Wees nooit zuinig met olijfolie. Zuinigheid is in verband met olijfolie zowat een doodzonde.

Eens de olijfolie warm is: gooi de spekjes erin. Kruid met veel peper uit de molen. Zout hoeft niet, want de spekjes en de kaas zijn al zout.
Na een paar minuten gooi je de in stukken gesneden champignons erin. Champignons laat je eerst een minuut ofwat bakken, dan schud je de pan een beetje zodat ze draaien. Als je gaat roeren in champignons verliezen ze namelijk al hun vocht. Soppige saus en droge champignons zijn het gevolg.
Kruid opnieuw met peper uit de molen.

Voeg de room toe, de blauwe kaas die je in stukken hebt gedaan, de gruyere en eventueel wat parmesan. Laat nog een drie minuten pruttelen zodat de room wat indikt. Roer ondertussen.

Giet de pasta af, giet er olijfolie over (tegen het kleven), kap de saus bij de pasta en roer.

Verdeel over borden en werk af met gesnipperde bieslook (of peterselie als je dat inhuis hebt) en parmesan.

Klaar!

7 thoughts on “Pasta met blauwe kaas.

  1. Kijk zie, dat is ook nog eens handig voor ne student of een studentinneke die ‘s avonds niet veel tijd heeft 😉
    Nog van dat!

  2. ECHT handig zou het zijn als ge dat bij i. kunt bestellen, en da ze da thuis komt afleveren bijvoorbeeld. ‘t Moet niet altijd diene Chinees van wa verder zijn :p

  3. Hey, ja! i., zit er geen zelfstandige in bijberoep in u? (Met blauwe kaas? En met 30 % korting voor studenten?)

  4. jaja, want tussen het lesgeven, gent.blogt, de digi-leren job en het nieuwe juryklusje heb ik een zeeeeeeeeee van tijd.

  5. Jep een nieuwe concurrent voor Sos Piet is geboren!!!!! Wanneer komt je eerste kookboek op de markt of je eerste kruidensoort of ….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *