Ogen

Heeft er iemand trouwens ervaring met laserbehandelingen van ogen? Ik wil van mijn lenzen af…

28 thoughts on “Ogen

 1. Steekt beide ogen hoog in de lucht: me! me! Sinds twee jaar. Ik had aan beide kanten min 6 en astigmatisme van 2 langs beide kanten. Nu niets meer. Perfect zicht! Heerlijk! Wel een dure operatie (2500 Euro ongeveer – niet terugbetaald) maar als je rekent dat ik ieder jaar toch nieuwe lenzen nodig had plus dat gedoe met die producten dan is het de investering méér dan waard. Ik heb zelfs een video van die operatie (20 minuutjes) Ik zou het aan iedereen aanraden om het te doen van zodra je meer dan min 4 hebt op beide ogen. Ha, de eerste maanden als ik wakker werd zat ik nog steeds te scharrelen achter mijn bril tot ik na een minuut of twee besefte dat het niet meer nodig was. Iedere dag opnieuw is dat een heerlijk gevoel!

 2. een collega van me, bij de specialist uit Brussel die een eigen site heeft
  ‘tene was “sterker” dan ‘tander en ze moest er nog eens onder…
  ik weet niet of het ondertussen al goed is.

  ‘tlief van mijn broer, maar die heeft een andere afwijkjing erboven op die voor lichte ongemakken zorgde en ’tis nit gegarandeerd dt hij binnen x-aantal jaren toch ee bril zal nodig hebben

  ik ken nog niemand die van de eerste keer perfect was

  o ja hoe het met de muziekleraar van mijn zussen afgelopen is weet ik ook niet goed…
  ik denk goed.

 3. mijn oogarts raad het af voor de eenvoudige reden dat ze niet weten hoelang dit een oplossing is… wij hebben misschien (hopelijk) nog 50 jaar te gaan, dus zij raad het af, tenzij voor zeer specifieke situaties.
  (ik zou met mijn -4 en astigmatie en grote pupillen nog steeds nachtblind zijn, en zou geen lenzen meer kunnen dragen dus ik zou weer moeten brillen, duh!)

  mijn schoonzus heeft lensjes laten “inplanten” (een Canadese techniek die ze in NL al toepassen), dure bedoening maar uiterst efficient, je voelt ze (naar t’schijnt) niet zitten en veranderen je ogen alsnog, hup ouwe er uit, hup nieuwe in…

  heb het ook al 2 keer overwogen en ben sinds deze week op stap met 24uren lenzen…. fan-tas-tisch! (over luie mensen gesproken)

  qua kosten ben ik het met huug niet eens… ik kom nu op jaarbasis aan 165€all in… (producten, maandlenzen, paar op reserve en controles)

 4. @Miisy_I : tsja ik kwam algauw aan 250 Euro uit per jaar . Na 10 jaar heb ik het eruit EN dat hele kl*tegedoe met die lenzen en vloeistof, en verliezen (bij het zwemmen of andere sport) en uit- en inzetten en irritatie aan mijn ogen. Poeh, blij dat ik daar vanaf ben.

 5. Loop sinds 1991 met krasjes rond (nog met het mes geplaatst, jaja) en ben meer dan tevreden. Het is leuk om ‘s morgens te weten hoe laat het is, zonder mijn neus in de klokradio te moeten duwen.

 6. Goh, ik loop ook al lang rond met het idee LASIK te laten doen. Dus ik ben zeer benieuwd naar de reacties op jouw vraag. En sommige mannen vinden vrouwen met een bril dan wel sexy, rondlopen met van die bokaalglazen op je neus (zelfs na verdunning) geeft je allesbehalve een sexy gevoel.

 7. heb krasjes sinds 20 jaar niets dan problemen laat AUB van Uw ogen afblijven als het niet nodig is !!!! het geeft ook problemen met latere operaties

 8. @Peter. 20 jaar geleden waren krasjes revolutionair, maar zelfs vandaag zou ik het niet laten doen. Dat is echt een beenhouwerij. Lasik daarintegen is tochwel totaal iets anders. Computergestuurde laser nadat jouw ogen zijn geanalyseerd. Mmm, okey, ik had ook mijn twijfels maar na twee jaar Lasik ben ik meer dan tevreden. Anyway de discussie gaat zich blijkbaar verleggen tussen de ‘believers’ en de ‘non-believers’.
  Soit, tot vandaag ben ik een zeer tevreden ‘believer’. Bekijk het maar. Ik zie ondertussen allemaal klaar en helder. En ja, ze hebben me ook verteld dat ik ooit eens terug ga moeten ‘brillen’ voor te lezen, so what, ondertussen ben ik van die verdomde bril en lenzen af , al twee jaar , en ik geniet er iedere dag van!

 9. Juist , ik ben ook erg blij dat ik van die bril af ben. Lasik is niet te vergelijken met die krasjes of weet ik wat allemaal. Snel voorbij en binnen twee dagen weer goed zien.
  Volgens mij zijn de meeste klinieken wel ok. Ik heb het laten doen via http://www.vistalux.be

 10. Ik wou mijn ogen met laser laten behandelen omdat ik heel graag bij de politie wil gaan. Ik heb verschillende testen laten uitvoeren in een oogkliniek om deze behandeling te ondergaan, maar aangezien ik -5.75 van sterkte heb en mijn hoorvlies te dun is, kom ik hiervoor niet in aanmerking. Bij deze behandeling (lasik of lasek, weet het nit meer juist) “schrapen” ze namelijk de bovenste laag van het hoornvlies af en als dit reeds dun is, kunnen ze er niet genoeg vanaf “schrapen”. Weet er iemand of je hoornvlies ook voldoende dik moet zijn voor krasjes? Of is er nog een andere oplossing buiten een lensimplantaat? Ik zou zo graag bij de politie gaan, maar enkel door mijn ogen kan dit niet. Daarom wil ik toch nog een oplossing vinden.

 11. @Sara: bij Lasik “schrapen” ze helemaal niets af van het hoornvlies dus ik zie het probleem niet. Bij krasjes “schrapen” ze juist wél en ik zou krasjes niet laten doen want dat is een verouderde techniek. Probeer eens raad te krijgen bij een andere kliniek.

 12. Kan mij iemand, iets vertellen of het resultaat , ik heb een lui oog aan de linkerkant. aan de rechteroog ver en kort zicht en agstimintatie. Ben nu lenzen aan het proberen, maar mijn ogen maken geen traanvocht genoeg. Weet iemand mij een oplossing?
  Of kan het met lenzen in te planten

 13. Mensen toch, een oog is het belangrijkste orgaan van uw lichaam, laat daar toch niet aan prutsen (tenzij je cateract hebt en 95 bent).

  Voor 7 euro koop je hedentendage een prima lens in het Kruidvat of de Hema goed voor 3 maand, maar je doet er gerust 1 jaar mee als je ze goed onderhoud.
  Wel nog een bus “alles in 1” vloestof kopen van 4 euro ook goed voor 3 maand en druppeltjes voor het inzetten en uithalen van je lenzen (zeer goed is Physiologica 5 ml tubekes bij de apotheek te verkrijgen 3 euro goed voor 6 maand).
  Als je je lens langer wilt gebruiken moet je ook wel enzymetabletjes kopen om eens om de 2 maand ze volledig proper te maken 3 euro voor 1 jaar.
  Alles bij mekaar kost lezen dus nog geen 35 euro per jaar. Spotgoedkoop dus !!!

  En dat terwijl een lens alleen zo’n 10 jaar geleden nog gerust 250 euro koste…

 14. Ik heb ook problemen met ‘niet genoeg’ traanvocht. Ik heb 5 jaar (zachte) lenzen gedragen en ineens was het helemaal afgelopen.. op naar een bril.. Nu loop ik een jaar met bril, maar ik wil toch van dat kreng af! Ik vind het gewoon helemaal niks! Laten laseren was ook geen optie, want doordat ik te weinig traanvocht heb zou het dan weer niet goed kunnen genezen na die ingreep.. AAAJJ!! Iemand een andere optie? IK WIL GEEN BRIL!!

 15. Dag Peter, ik heb 10 jaar geleden krasjes laten zetten. Ewel, jong, ik sukkel al 10 jaar!!!! Ik zit met enorme aangezichtspijnen (oogarts deed waarschijnlijk ietsiepietsie teveel verdoving in oog).Twee jaar zoektocht om de pijn weg te krijgen. Toen reikte m’n huisartse me xanax aan en wonder boven wonder : pijn was weg! Maar xanax is een verdomd en verschrikkelijk verschrikkelijk verslavend middel. Ben zo in psychiatrie geraakt, werk kwijtgeraakt,nu neem ik neurontin in afwachting van pijnkliniek..Beste mensen, laat nooit aan je lichaam werken als het niet echt moet !!! Een gouden raad van tante Annemie.

 16. Sinds een maand heb ik lenzen in mijn ogen (artiflex implantaten) en ik ben er ongelooflijk gelukkig mee! De ingreep viel mee en het genas snel. Na een dag had ik al goed zicht(ze doen eerst 1 oog en een week later het 2de oog)en toen mijn tweede oog behandeld was, werd het zicht perfect. Ik had -7,5 aan beide ogen en kon geen lenzen vedragen, omdat ik te droge ogen heb. De implantaten hebben geen invloed op de aanmaak van vocht en is dus een perfecte oplossing akls laseren niet kan i.v.m. droge ogen. De lenzen hebben mij extra vrijheid gegeven: duiken kan weer, geen gedoe meer met vieze, natgeregende brillen et cetera. Bovendien is mijn zicht vele malen beter dan met bril.Ik heb de vlag uitgehangen!!

 17. Ik ben nu 19 jaar oud en heb -3.50 (beide ogen). Ik draag al zo’n 7 jaar een bril en ben nog maar onlangs overgestapt naar maandlenzen. Maar dat is niet echt mijn ding; het insteken verlopen niet echt vlot, het irriteert mijn ogen soms en ik zie soms wazig, alsof ik helemaal geen lenzen in heb.
  Natuurlijk zie ik het niet zitten om weer te brillen, maar ik weet niet goed wat de andere, beste, optie is. Heeft er iemand raad?

 18. Ik heb het mij vorige maand hier laten doen:
  http://www.oogarts-brugge.be
  Ging allemaal prima, nergens last van gehad. Ik denk bij de meeste centra wel een goede techniek wordt toegepast, maar ik zou zeker ergens aanraden waar de femtolasik werd toegepast, dan wordt het flapje niet met een mesje gemaakt

 19. Ik heb 25 jaar geleden krasjes laten zetten (toen nog met diamantmes). Is 20 jaar perfect geweest, laatste 5 jaar zie ik slechter en slechter, eerst van kortbij, daarna van ver, nachtblind. Het laatste jaar heb ik echt slecht zicht, hoofdpijn, durf ‘s avonds niet meer met de auto weggaan. Heb nu een afspraak met oogkliniek om te zien of er nog iets aan gedaan kan worden (lenzen?).

 20. ik heb juist hetzelfde voor als Edith, zo’n 25 jaar geleden krasjes laten zetten en nu vermindert m’n zicht voortdurend. Edith, ben jij al naar de oogkliniek geweest en kan er nog iets aan gedaan worden ?

 21. I do accept as true with all the ideas you have introduced to your
  post. They are very convincing and will certainly work.
  Nonetheless, the posts are too brief for newbies. May just you please lengthen them a bit from next time?
  Thanks for the post.

 22. Voor mijn tranende ogen (te pas en on te pas duikt dit probleem op afh. van weer en wind), zeer vervelend, ben ik naar Dr. Cools geweest van http://oogust.be. Ze hebben me verder geholpen via een kleine ingreep. Topdokter. Altijd op mijn gemak geweest, en nooit een slecht gevoel gehad of getwijfeld of de ingreep wel zou lukken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *