Michel, die moet leraar worden, zeg ik u.

Een tijdje geleden had ik op een zondagnamiddag een les voor te bereiden over gevorderde toepassingen van MS Word. U kent het wel (of niet, maar het is wel interessant): opmaakprofielen, automatische inhoudstafels, voetnoten enzo.
Als je ergens les over moet geven is regel één: je moet een hoop meer weten dan enkel datgene waarover je moet lesgeven. Achtergrond en gedetailleerde dinges en al.
Op een gegeven moment zat ik aan “frames”, één van de tabbladjes bij de opmaakprofielen. Nu wist ik wel ongeveer hoe dat zat, maar niet precies genoeg.
Dus, ik vraag via de google-talk aan dhr. Vuijlsteke: Mi-i-ch-e-e-el, hoe zit dat met frames in Word?. Een halfuur later had ik een uitleg van twee pagina’s in mijn mailbox zitten. Want Michel, die legt het graag uit é.

Alleszins: hij heeft er een blog-post aan gewijd, vandaag. Lezen die handel! U zult er veel van leren!

4 thoughts on “Michel, die moet leraar worden, zeg ik u.

  1. ja, dat weet ik: daar heb ik ook veel aan gehad, waarvoor dankoewel!
    maar ik bedoelde dat ik verwacht had dat michel zoiets ging antwoorden als “dat is gelijk tekstkader é”. En ipdaarvan kreeg ik wat er nu op zijn blog staat….

  2. ‘t Is ongelooflijk! Telepathie! Ik zat vorige week mijn Word (97) wat op te frissen met handboek in aanslag en liep vast op die ‘frames’ en tabellen maken enzo… Michel’s post maakt de boel plots klaar en duidelijk. Staat al in mijn fav’s. (Morgen uitprinten) Dank u Michel!

  3. allez ik ga daar maar ne keer gaan lezen voor ‘tgeval ik ooit zo’n probleem heb, wat waarschijnlijk niet zal zijn gezien ik word enkel gebruik om gewoon te typen want als de rest is te moeilijk 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *