Klopperdeklop

Lief had er eerder al een opmerking over gemaakt en zijn irritatie omtrent het onderwerp geventileerd. Sinds twee dagen kan ik er, wegens mijn huisarrest op doktersbevel, ook van meegenieten: wij hebben klopmannekes in de straat.
Het gaat alsvolgt: iedere voormiddag, omstreeks halvernegen, komen twee meneren van de stad Gent aan bij ons in de straat. Ze halen een hamer boven en beginnen te kloppen op de balustrade hier aan het water. Let wel: ze breken de balustrade niet af, ze zetten er geen stuk bij. Ze kloppen er gewoon een beetje op.
Het kloppen duurt ongeveer twee uur en is verschrikkelijk irritant. Vooral omdat er niets gemaakt wordt, niet afgebroken wordt en het dus heel moeilijk is om het nut ervan te begrijpen. Ik snap er niets van, en Lief evenmin.
Behalve irritant is het vooral fascinerend. Deze morgen heb ik echt overwogen om GentInfo te bellen om naar het waarom van deze actie te informeren. Maar toen was ik alweer te moe en moest ik dringend een tukje.

En zo bleef het nieuwe mysterie in mijn leven nog een dag langer bestaan….

5 thoughts on “Klopperdeklop

 1. op het zuid zag ik 2 mannen stenen uithalen, afkuisen en er terug insteken.
  dat duurde ook maar door.
  10 min heb ik er staan op kijken, om dan bijna eindelijk te vragen wat ze precies deden, maar toen kwam mijn date eraan, en zijn we naar de bib gegaan…

  en zo bleef dat mysterie ook voortbestaaan

 2. volgens mij kunne ze te weinig werk uren binnenbrengen om het budget oepnbare wegenwerken op te soeperen. vandaar ze doen alsof ze werken, de man in de straat hoort wegenwerken dus ja azo zij ze toch bezig hé met werken

  ze zijn verdikek nog inventiever dan buro-ambtenaren 😀

  zeg, hou ons op de hoogte in een fit moment van de echte reden 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *