Leeg (2)

Hij had de deur van de woonkamer opengeduwd. En daar stond hij nu, klink in de hand en ietwat duizelig door de aanblik van zoveel leegte in zo\’n kleine ruimte.

In het midden van de kamer staat een stoel. Eén enkele stoel. De vijf andere zijn verdwenen, net als de bijhorende tafel, de sofa, de televisie, de kamerplanten, de kasten, de lampen en de foto\’s aan de muur. Geen tapijten, geen gordijnen, geen cd\’s, geen boeken, geen stereoketen. Enkel leegte en een stoel.
Scenario\’s flitsen door zijn hoofd. Ze zijn beroofd. Chantal was thuisgekomen en had het huis leeggeroofd aangetroffen. Ze was naar de politie nu. Ze heeft hem vast proberen bellen, maar hij was in die rotvergadering, dus stond zijn gsm niet aan.
Hij voelt een scheut van medelijden met zijn vrouw. Het arme kind moet wel volledig over haar toeren zijn. De horror van zo\’n thuiskomst en dan nog alles zelf moeten oplossen. Hij neemt zijn telefoon en drukt op sneltoets één. \”Het nummer dat u gevormd heeft is momenteel niet bereikbaar, probeert u het later\”¦” Hij drukt af.
Hij loopt naar de keuken en treft ook daar leegte aan. \”Smeerlappen”, stamelt hij, als hij ontdekt dat ook zijn design espresso-machine weg is. En de fruitpers, de microgolfoven, de keukentafel. Waar de koelkast stond, is nu een gapend leeg gat.

“Smeerlappen.”

8 thoughts on “Leeg (2)

  1. Of Chantal was zijn ingebeelde vriendin. En hij heeft in werkelijkheid nooit een espressomachine gehad.

    It’s all in his head!

    Mark my words!

  2. nee, nee, Chantal heeft een kuisaanval gekregen en om eens alles goed te kunnen schuren heeft ze de inboedel op de stoep gezet en toevallig was het groot huisvuil en die mannen van Ivago hebben alles meegnomen … en nu zit Chantel op ‘t stort van Gent alles terug uit te zoeken !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *