Goed gekozen

In lang vervlogen tijden, toen ik nog op de fabriek werkte, vroegen collega’s me frequent om cadeautjes-advies. De vragen waren meestal van deze orde: “Mijn vrouw/lief is jarig en ik weet geen cadeautje?” of “We zijn x jaar samen, wat moet ik kopen?” of “Weet jij een leuk kerstpakske?”. Mijn advies was steeds hetzelfde:

Ga naar Au Bon Marché in Gent. Neem iets vast, ga ermee naar de kassa en laat het inpakken. Klaar!

Een onfeilbaar advies, zo bleek. Vele vrouwen werden in die tijd gelukkig gemaakt met fantastische agenda’s, armbandjes, kussens, fotoboeken, sjaaltjes etc… De heren die de aankoop hadden gedaan werden gecomplimenteerd met hun goede smaak en kennis van zaken en de liefde werd er alleen maar groter om. Iedereen tevreden, dus.

Au Bon Marché is dan ook een fantastische winkel. Ze hebben er enkel mooie spullen en alles in hun collectie straalt luxe en klasse uit. Als ik er zelf binnenkom dan kan ik alleen maar denken: “hebben, hebben, hebben, hebben.”
Ik ben bovendien niet de enige die daar last van heeft, zo bleek na enige rondvraag bij de vriendinnen.

Anyway.
Een paar maand geleden stonden lief en ikzelve daar in de winkel, want we hadden een lampje te bestellen. Ik had overenthousiast geroepen: “Kijk, lief, pretty pretty handbag!”.

En nu mag u raden wat er gisteren in mijn verjaardagscadeautje stak.

Juist ja
.

Lief kan goed luisteren. En goed kiezen. Een fijn inzichtje is dat.

14 thoughts on “Goed gekozen

 1. au bon marché waar je je spullen minimaal twee keer te veel betaald om de vier madamekes die daar altijd op uw vingers staan te zien (voor de rest doen die niks)
  Vind dit echt de arrogantste winkel van gent ok ze hebben mooie dingen maar enig zoeken zal je toch goedkoper uitkomen.
  BTW mooi sjakosje
  tip a.puur.a zie ook http://blog.volume12.net/2005/06/002237.htm
  das tenminste nen winkel

 2. ja, de handtas is beautiful. En ze zeggen altijd om schoon te zijn moet je lijden…dus ja, om een mooie handtas te kunnen kopen moet je ook wat afzien want dat kost veel geld..gelukkig zijn er lieve vriendjes die de centjes in je plaats uitgeven he 😉

 3. Niet slecht die handtas. Wel nogal vleeskleurig. K ben dan ook een vent, dus wat weet ik van handtassen. ik koop gewoon wat mijn madame zegt dat ik moet kopen.

 4. zo makkelijk zijn mannen: die kopen gewoon wat een vrouw verwacht… ik ben ene die een vrouw liever verrast (al is dat een high-risk onderneming als je tientallen overduidleijk hints in een andere rihcitng hebt gekregen)
  i love high-risk en niet meedoen met wat vanzelfsprekend is
  😀
  maar nice bag really 😉

 5. Ik koop wat mijn madame zegt dat ik het moet kopen. ik doe alsof ik het destijds niet gehoord heb, laat alles uitschijnen dat ik het vergeten ben, koop een kleine prul om haar gezicht te zien vergaan en geef haar dan wat ze verwacht. Communicatie kan eenvoudig zijn.

 6. iedereen hier vol lof over Au Bon Marche…
  Ik zet daar geen voet meer binnen!!!
  vandaag wou ik mijn bon gaan inruilen, die ik had gekregen van mijn oma (die een paar maand geleden gestorven is), de bon was een week overtijd, maar ik kon hem niet vroeger inruilen omdat ik ziek was.
  De gerante wou hem niet meer aannemen, heel koel zei ze: te laat is te laat, daaaag….
  Zo grof!
  en ik moest de bonnen dan nog afgeven ook, ik had ze beter gescheurd voor haar ogen… nu gaat ze ze natuurlijk gewoon als “ontvangen” inschrijven!
  Moest die bon nu een jaar overtijd zijn… maar een weekje?
  wat vinden jullie?
  een gekochte bon, waarvoor betaald is, blijft toch van waarde?
  Heel onvriendelijke mensen daar!!!!!
  GEEN AANRADER!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  1. Dat vind ik nu zo klant-onvriendelijk! Inderdaad, het bedrag hebben ze ontvangen, hoe kan dat dan vervallen? PS ‘t Is een ander artikel maar bij Zahia is een cadeaubon onbeperkt geldig ;)…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *