Herfst

De herfst is echt wel begonnen, nu. Buiten is het opeens een heel stuk kouder dan een paar dagen geleden. Een trui én een jas zijn sinds een week plots noodzakelijk en als ik ‘s morgens de badkamer binnenkom moet de verwarming op om de kilte te doorbreken. Het is vroeg donker, het lijkt ieder moment te kunnen regenen en de wereld ligt er een beetje somber bij, zo lijkt het.

Maar herfst, dat betekent ook de beste uitgaansnachten van het hele jaar. Vreemd is dat, en het valt niet te verklaren, maar september tot december zijn traditioneel ook de maanden dat wij het nogal bont maken in het nachtleven. Nooit wordt er meer aan togen gehangen en op dansvloeren gestaan als wanneer het buiten koud en guur is.
Herfst is ook de tijd van vrienden rond een met kaarsen verlichte tafel in een warme woonkamer. De periode van veel en lekker koken en eten. De tijd van eindeloos koffie drinken in de stad omdat het buiten toch regent. De tijd van DVDs en TV-dekentjes.

Herfst is fantastisch.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *