Hemel en hel

Hemel: donderdagavond flink uitgeweest in dat verdorven café. Gisteren lang uitgeslapen, daarna in de zetel gelegen en naar de lichtbak zitten gapen. Bij de oma op bezoek, want die is in het ziekenhuis en dan met lief hierheen. Twee sauna’s, een koud dompelbad, een stoombad en een vers fruitsapke aan de open haard later volledig ontspannen door de herfstnacht opnieuw naar de stad. Vettigheid gehaald aan het frietkot. Vettigheid aan de salontafel binnengespeeld, onderwijl naar aflevering 1 en 2 van Rome kijkend.
Een zalige dag, dus.

Hel: wegens accuut voedseltekort een uitstapje gemaakt naar de Colruyt. Uitstellen was niet langer mogelijk, want we eten nu al een paar dagen buitenshuis omdat er niets meer in de frigo zit. Naar de colruyt dus, op zaterdagmiddag, gedomme. Aanschuiven voor een parkeerplaats. Jengelende kinderen tussen de rayons. Veel te veel karren, veel te veel mensen en al mijn favoriete producten uitverkocht. Twee uur en een half (!) later volledig groggy in de file naar huis.
Eén woord: afgrijselijk.

2 thoughts on “Hemel en hel

  1. Vanmiddag, Delhaize Watersportbaan: zelfde taferelen. Ik dacht: ik waag het erop, want met dat lang weekend zal het wel wat kalmer zijn dan een normale zaterdag. Ja mijn oor. En vooral opvallend: al die bejaarden die gvd hele dagen nie anders te doen hebben dan te gaan winkelen, maar hun grote aankopen toch liefst van al op zaterdag doen, kwestie van de werkende mensen wat voor de voeten te gaan lopen. If i had a rocket launcher…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *