Van computers

Gisteren had ik een old friend op bezoek, die vertelde dat ze het niet zo leuk vond als ik op Kerygma over RSS en computers en WordPress en al schrijf.

Aangezien ik een rebel ben, doe ik het lekker toch.

Ik denk dat ik binnenkort een nieuwe computer ga aanschaffen. Liefst een Apple, maar aan de andere kant is dat wel heel duur. Voor hetzelfde geld heb je veel meer PC, niet?

Alleszins: iemand suggesties? Het moet er eentje zijn die ik op mijn schoot kan nemen.

15 thoughts on “Van computers

 1. ik zei alleen dat het mij geen snars interesseert maar dat hoeft je absoluut niet tegen te houden. dit is jouw winkel.

 2. ibookje.
  niet overdreven duur, stevig, en ongelooooflijk handig.
  ik heb een 12 inch en vind dat ongelooflijk handig om mee te nemen overal, en als je thuis al een scherm hebt kan je er die op aansluiten voor een groter beeld.
  perfect dus.
  apple heeft trouwens educational discounts voor onderwijzend personeel, en ze zijn niet mis die kortingen:
  http://www.apple.com/benl/education/
  die ibook 12 inch heb je dan al voor 995 btw in -en als je die onderwijskorting combineert met zelfst bijberoep bijv wordt dat 823 euro -zbtw- zeer betaalbaar lijkt me-

 3. Jaaa! iBook is cool! Ik ken helemaal niets van computers maar ben wel supercontent van mijn iBook, wat toch ook wil zeggen dat dat ding bepaalde kwaliteiten heeft!
  En hij is zo mooi!

 4. Dat van die RSS en zo vind ik juist wel leuk. Ik heb niet de neiging om veel work related stuff op mijn blog te zwieren, maar als jij of Michel of Smetty er iets over schrijven vind ik dat altijd de moeite.

 5. Ne gewone PC met niet te veel overbodige rommel op en dat ook zo houden!
  iBook toestanden: Apple heeft geen Access of iets gelijkaardigs en zo lang ze daar nie kunnen aan tippen blijf ik daar ver vandaan, hoe mooi ze ook mogen zijn!

 6. realiteit: voor ongeveer dezelfde config van laptop kost apple (in mijn geval zou het een powerbook moeten zijn) het dubbele van Dell.

  Daar verandert die korting weinig aan….

  Maar de apples zijn wel mooier, natuurlijk.

 7. Maar met de rest van dat geld kun je veel mooie kleren en andere mooie dingen kopen.

  Ik geef toe: heb ook de iPod mini gekozen boven al de rest omdat die zo mooi zijn…

 8. Reden waarom het een powerbook moet zijn? Behalve als ge supergrafische dingen wilt doen, kunt ge met uw door-de-band PC toch maar evenveel als met een iBook (hebben die mannen mij toch wijsgemaakt he …)?

 9. Acces….. je hebt toch Filemaker pro op mac werkt stukken vlotter en beter dan Acces. Zelfs Office bestaat nu in het Nederlands voor mac.
  Doen jullie maar rustig verder met jullie virus en spywarebakjes. Wij weten Appels van Peren te onderscheiden 😉

 10. Goh. Ik heb uiteindelijk voor een Ibook gekozen. 1369 euro voor de 14″ basisversie. Alles er op en er aan. Als ik dezelfde config naam op een Dell, kwam ik op hetzelfde uit. Als ik nu opnieuw zou kiezen zou het wel de 12″ powerbook zijn. Kleiner en met een extern scherm zie je dubbel.

 11. Macintoshen zijn per definitie duurder. Steve Jobs is de baarlijke duivel.
  Filemaker Pro is met de beste wil ter wereld geen relationele database te noemen en verhoudt zich tot Access als stoepkrijt tot een tekstverwerker.
  De enige reden dat Macintoshen geen virussen hebben, is omdat er niet zoveel zijn als er Windowsmachines zijn.
  De enige Windows-gebruikers die virussen en spyware op hun computer krijgen, zijn lui en/of achterlijk.

  Zo.

  🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *