Van computers (bis) – de knuppel in het hoenderhok

Zegt Michel in de comments :

Macintoshen zijn per definitie duurder. Steve Jobs is de baarlijke duivel.
Filemaker Pro is met de beste wil ter wereld geen relationele database te noemen en verhoudt zich tot Access als stoepkrijt tot een tekstverwerker.
De enige reden dat Macintoshen geen virussen hebben, is omdat er niet zoveel zijn als er Windowsmachines zijn.
De enige Windows-gebruikers die virussen en spyware op hun computer krijgen, zijn lui en/of achterlijk.

Is er iemand die daar nog iets aan toe te voegen heeft?

* i trekt een zak chips open en leunt achterover, wachtend tot het schouwspel begint*

18 thoughts on “Van computers (bis) – de knuppel in het hoenderhok

 1. *leunt dichterbij en vraagt zich grijnzend af wie genoeg haar op z’n tanden heeft om Michel tegen te spreken*
  (en zijn er geen Dorito’s?)

 2. Daarom houden we zoveel van Michel (zijn blog)!! Hij houdt ons af en toe een spiegeltje voor. Ik zit zelf regelmatig terecht te sakkeren op de monopolistische trucjes van M$, maar gebruik wel lustig Word (voor *korte* bestandjes, Michel, anders werkt het niet) enzovoort.

  Google is de Bron van Alle Kwaad… maar niets lijkt leuker dan nieuwe google-toys te installeren. En vervolgens de mantel uit te vegen. Of Firefox slecht vinden en dan de IE-beta-kloon te gebruiken (terwijl enkel seniele mensen geen Opera gebruiken, dat spreekt).

  De wereld zou saai zijn zonder.

  En ja, het einde van de Apple hype is nakende.

 3. Ik vind “stoepkrijt tot een tekstverwerken” een heel erg leuke vergelijking.

  Maar bon, als ge geen Access nodig hebt, heb je daar geen boodschap aan natuurlijk.

  Maar wat ik me afvraag: ge geeft toch zo Word-leskes en Powerpoint-leskes op school? Da’s toch niet gemakkelijk als ge met ne Mac werkt? Ga je die dan op een andere PC voorbereiden?

  Voor de rest: het is uw geld, dus beslis zelf maar!

 4. Vreemd, al jullie berichten komen uit de toekomst. Of staat de klok van jullie computer verkeerd? Of ligt het aan WordPress? Is WordPress daarom ook Mac-software?

 5. die hele iPod-gekte heeft al genoeg Windows-gebruikers bekeerd. Maar wij Mac-aficionado’s zitten echt niet te wachten op de massale overloop. Blijf gerust aanmodderen met Bill 😉

 6. Word en Powerpoint bestaan ook voor mac, Ze hebben zelfs een veel betere Keynote van Steve Himself. Die virussen, is niet omdat er minder zijn ,maar omdat die gewoon geen vat hebben op een mac. Op een Gates doosje kan alles zich zo maar gaan nestelen. Op een Apple niet, je hebt steeds een paswoord nodig om iets te kunnen of mogen installeren. Zodoende virussen , geen schijn van kans als de gebruiker niet in het wilde weg op ja klikt.
  Databases.. pfff geen probleem mee dus ook geen ergernis.
  Tik dit vredig op mijn wireless powerbook, met Itunes muziekstream en en de printer de andere kant van de living, alleen nog opstaan om dat blaadje papier te gaan halen.

 7. Mac OS X is Unix, databases genoeg dus: MySQL, PostgreSQL of Firebird om er maar enkele te noemen. Da’s eens wat anders dan die veredelde spreadsheet die ze bij MS een “database” noemen. Bovendien zijn ze gratis en voor wie niet graag via de commandolijn werkt zijn er hopen GUI’s. (iemand moet hier toch proberen die flame war op gang te trekken)

 8. Hij kan het zo schoon zeggen he, de michel.

  Die virussen, is niet omdat er minder zijn ,maar omdat die gewoon geen vat hebben op een mac.

  Da is ni echt juist, de hoofdoorzaak is dat er een veel kleinere doelgroep is. Als ge veel schade wilt berokkenen met een virus, dan moet ge da ni schrijven voor Opera, want er zijn heel weinig mensen die dat gebruiken, maar dan schrijft ge da voor Internet Explorer.

  Ik ontken de veiligheid van de Mac niet, maar er bestaat niet zoiets als “veilig”, alles is kapot te krijgen. Het is gewoon de moeite niet wegens het gebrek aan slachtoffers.

 9. Och toe Skender, spreekt niet over wat ge niet kent hé. MySQL vergelijken met Access is gelijk een boormachine vergelijken met een doos kleurpotloden.

  Tuurlijk kan de boormachine krachtiger zijn, maar om een tekening mee te maken is het niet meteen zo gemakkelijk.

  [pff, ‘t wil niet echt lukken hé? we zijn zijn veel te redelijke mensen denk ik :)]

 10. Mijn oprechte dank, Michel, voor het opruien van slechte herinneringen aan de dagen dat ik onder dwang iets in elkaar moest boksen met Filemaker Pro (voor Windows dan nog!) ipv Access voor de simpele reden dat mijn chef daar in één van zijn niet zo heldere momenten eens een licentie voor had aangeschaft.

  Want dat moet toch gebruikt worden, zo’n licentie…

 11. @Michel: Het ziet er inderdaad naar uit dat het niet gaat lukken. Je hebt dan ook gelijk: ik ken er niets van. Ik heb wel al enkele serieuze databases onder handen genomen, maar Access heb ik nog nooit van dichtbij gezien en van Filemaker Pro had ik nog nooit gehoord. OS X ken ik trouwens alleen van die ene keer dat ik het in de Apple winkel heb uitgeprobeerd en de verkoper overstelpte met allerlei vragen over de Unix-tools die ik niet meteen terugvond. ‘t Is triestig dat ik hier als Linux gebruiker Apple moet verdedigen. Waar zitten al die Apple fans? Waar is de tijd dat je maar de woorden “Apple” en “duur” in één zin moest uitspreken om de rest van je dagen achtervolgd te worden door mensen wiens roeping het was jou te bekeren tot het Appledom? Wat kan het leven toch saai zijn in deze tolerante tijden 😉

 12. @skender: zoals ik al zei… wij, Steve Jobs-akolieten, staan boven de hetze. Cause we think different, en al 😉

 13. Ik gebruik apple, en ben er toch neig content van 🙂
  bepaalde gebruikersinterfaces zijn best handiger dan op de 2 Dell’s met XP of 95.

  Nog steeds het meest hilarisch is de vergelijking met de afstansbedieningsbakken voor de Home MultiMediaCenters. die van apple heeft 5 knoppen, die van Bill 87 of zo.

  Bill and Steve, ik zie de comics al voor me 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *