Zalm met Warmoes

Neem voor elkeen een diepgevroren (ja-ha, we hebben nu een diepvries é) stuk zalmfilet. Leg in een ovenschaal, overgiet met olijfolie.Kruid met peper (molen!), zout en herbes de provence. Pleur in de oven op 200 graden.

Maak de warmoes schoon: de bladeren moeten gescheiden van de stengels, want de stengels moeten langer stoven.
Snij de stengels in kleine stukjes.

Snij een kleine rode ui zeer fijn. Doe boter in een sauspan, laat smelten en fruit de ajuinen. Voeg een glas witte wijn toe en laat inkoken tot ongeveer de helft.
Voeg room toe en garnalen. Kruiden met peper, zout en cayenne-peper. Een beetje laten sudderen zodat het kan indikken en eventueel een schepje maïzene erbij als de saus nog te dun is.

Smelt boter in een kookpot, gooi de warmoesstengels erin. Laat ongeveer 5 min stoven en voeg dan de bladeren toe. Kruiden met veel peper en weinig zout (warmoes is redelijk zout van zijn eigen, zo blijkt). Nog 2 min laten stoven.

Leg de zalm op een bord.
Doe de warmoes in een dresseer-ring op het bord (dresseer-ring hoef niet, maar het ziet er wel verdomd professioneel uit. Een kanjer van een investering!). Leg op de warmoes een dun schijfje geitenkaas.

Giet een lepel saus naast de zalm.
Serveer met gekookte aardappelen, eventueel met peterselie besnipperd.

En u? Wat heeft u gisteren gegeten?

5 thoughts on “Zalm met Warmoes

  1. hadden wij geen etentje gewonnen in het gentse of zo… ?

    klinkt verdomd lekker! (neen, en het is niet alleen vanwege 3 weken culinaire ontbering in china dat het lekker klinkt)

  2. stoverij, appelmoes (zelfgemaakt allicht) en frietjes (zelfgesneden vanzelfsprekend) mmm………

  3. Zeer fijn gerechtje (al haat ik dit woord, Sergio). Had massa’s warmoes van mijn veld. De helft geblancheerd en in de diepvries, de ander helft gestoofd. Wel opgediend met basmatirijst en ook wat sesamzaad aan de warmoes toegevoegd. groeten, Bjorn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *