Zwanger.

Wat is dat toch, de laatste tijd? Eens een vrouw de 25 gepasseerd is, zit iedereen blijkbaar te azen op een mogelijke zwangerschap. Van zodra ge zegt: “Ik ben een beetje moe.” is het antwoord: “Zijt ge zwanger?”. Als ge migraine hebt: “Zijt ge niet zwanger?”. Als ge spa drinkt bij het eten omdat ge gewoon veel dorst hebt: “Ze zal wel zwanger zijn.” Als ge keelpijn hebt (keeeeel-pijn. Is keelpijn een symptoom van zwangerschap? Jezus, maat.), als ge een verkoudheid hebt, als ge een beetje grieperig loopt: “zijt ge zwanger, zijt ge zwanger, zijt ge zwanger?”

Het is winter. Dus dan kan een mens al eens een vies beestje opvangen met een verkoudheid tot gevolg. En ik werk te veel. Dus dan is een mens af en toe een beetje moe. En ik heb al sinds mijn veertiende migraine. Dus af en toe heb ik daar last van.

Neen. Ik ben niet zwanger. En ik heb ook niet de intentie om dat één dezer te worden. Voorlopig kunt ge dus allemaal op twee oren slapen. Dat spaart ons allemaal veel energie, niet?

19 thoughts on “Zwanger.

 1. Groot gelijk.

  Ik heb u evenwel met die kat van u bezig gezien, en de symptomen… maar euh ik zwijg al, ik zwijg al 😀

 2. Een kat kunt ge alleen laten als ge uitgaat. En die slaapt gewoon in de zetel of op de mat. Om maar te zwijgen van de voordelen van een kattenbak tegenover vuile luiers.

 3. en beeld je in hoe het moet zijn als je wèl zwanger wil worden, maar het lukt niet, en iedereen vraagt constant: èn?
  dus mensen: lààt dat.

 4. Of als je dan zwanger bent (of iemand zwanger hebt gemaakt), dan is het constant: “én, weten jullie al wat het gaat worden?”. 😉

 5. Pingback: Blergh » Zwanger
 6. Groot gelijk: ik begrijp echt niet wat er zo leuk aan is aan blerende baby’s en stinkende luiers. En, laat ons eerlijk zijn, voor de komende generaties ziet het er niet echt naar uit dat het gemakkelijker zal worden op deze aardkloot. Of willen we dan toch zo graag, egocentrisch als we zijn, persé een kloontje van onszelf op de wereld zetten?

 7. ik heb niet gezegd dat ik er nooit wil é. Ik zeg alleen: laat mij nog een paar jaar gerust over het onderwerp.

 8. Zoewijgt erme mij oek van. Oewant oewat oewij zijn tegengekomen! C’est grave! Gelukkieg moet iek er niet voor betalen, hehehe…

 9. Wanneer ik na het eten zeg “ik zit vol” grapt lief ook altijd dat ik misschien zwanger ben. ‘t Is erg tegenwoordig.

 10. dedju !! toch niet , we waren al vol goede hoop. maar groot gelijk wacht nog maar wat … tot wij ook wat meer tijd hebben. en misschien helpt dit ook, wat minder werken,wat minder uitgaan wat meer regelmaat, maar ja, wie zijn wij (zagen)?

 11. Of nog een betere vraag: “ben je al aan het proberen?”

  Ik hoorde onlangs iemand zelfs zeggen: “ze hebben lang moeten oefenen vooraleer het prijs was”

  Sommige mensen beseffen nog steeds niet dat kinderen slechts een bijproduct van sex zijn. Tss tss tss.

 12. af en toe droppen: “ik ben ambetant, want ik heb mijn regels”… en geen mens zal nog alluderen op een mogelijke blijde verwachting.

 13. Maar enfin seg, alsof het een ziekte is! Dat moet dus wel een van de mooiste gebeurtenissen uit uw leven zijn, he! Stop eens met mij te demotiveren! (Vooral gij Ronald!)
  Enfin, i., ge klinkt wel echt geërgerd. Zeker dat ge niet zwanger zijt ? hihi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *