Winterpret.

De vlucht van mijn ouders werd verwacht op Oostende omstreeks 18.35. Om17 h telefoon van mijn tante: er is net op het nieuws gezegd dat de luchthaven van Oostende gesloten is. Bij Jetair verzekeren ze dat alles in orde is, op de luchthaven hebben ze het over “sneeuw aan het ruimen en misschien komt de landingsbaan weer vrij”. Wij dus naar de heimat, want ik had beloofd te koken tegen dat ze thuis waren. Bijna een uur onderweg voor dik tien kilometer.

Om 19.00 nog steeds geen bericht op teletekst over de vlucht. Om 19.10 komt er naast “afgeleid”. Een volgend telefoontje naar de luchthaven vertelt ons dat ze in Luxemburg zijn geland en met een bus worden gebracht. De mama en de papa zijn niet bereikbaar op hun walki talki.
Om 19.30 belt de papa: ze zijn in Keulen geland (Hallo? Luchthaven Oostende? Sinds wanneer ligt Keulen in Luxemburg?) maar er is nog geen verdere informatie.
Om 20.00 belt de papa opnieuw: er zal getankt worden, het vliegtuig moet ontdooid worden en dan vliegen ze naar Zaventem (ook al niet in Luxemburg, neen), want dat is de enige Belgische luchthaven die nog open is. Mijn mama moet pipi doen en dat mag niet als het vliegtuig aan de grond staat en ze mogen er niet af.
Om 21.00 belt de papa opnieuw: ze gaan nu ongeveer vertrekken naar Zaventem. De mama moet nog altijd pipi doen. In Zaventem staan bussen te wachten die hen naar Oostende brengen. En in Oostende staat de taxi van het reisbureau te wachten om hen naar huis te brengen.

Heb ik u al verteld hoe dolletjes ik die sneeuw wel vind?

Update: ze zijn net van het vliegtuig gehaald. In keulen. Oh joy.

2 thoughts on “Winterpret.

  1. Ken ook een koppel dat gisterenavond moest landen. Is uiteindelijk wel gelukt, maar pas om 2 uur. Geen trein meer naar Gent dus in het Sheraton gebleven. Net terug en ze beginnen nu aan het Oudejaarsmenu.

    Ventje moest gisteren noodgedwongen in Brussel blijven. De verkeersredactie raadde ook aan het eigen personeel aan om in Brussel te blijven (zeker omdat ie vanmorgen vroeg moest werken). Ik had dus een eenzame avond.

    En toch blijft sneeuw dol-fijn!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *