Trio van Risotto.

Ons voorgerecht van oudejaar: Trio van risotto met een kruidig slaatje.

risotto

Maak van tevoren een grote kom risotto, niet gekruid en bijna gaar gekookt met verse kippenbouillon (een soepkieken, wortel, selder, prei en kruiden). Risotto maak je met Albori-rijst. Eerst even aanbakken in de wok in wat boter en dan kippenbouillon erbij. Zo laten gaar worden.


risotto

Vlak voor het opdienen verdeel je de risotto in drie pannen en werk je verder af.
Voor het opdienen is het handig als je een paar dresseerringen hebt.

Risotto scampi.
Bak per persoon drie scampi’s af in olijfolie. Kruid met peper en zout en flambeer met Ricard. Bij de risotto voeg je wat warm water, een klein beetje ricard, peper, zout en een handvol gesnipperde koriander. Laat gaar worden.
Voor het opdienen: risotto in dresseerring, scampi’s erop en nog wat gesnipperde koriander erover.

Risotto kip
Bak in een aparte pan fijn gesneden kippenfilet met spekjes. Kruid met peper en zout. Flambeer met bruine rum en vermeng dit mengsel met het volgende derde van de risotto. Laat gaar worden. Dit komt in de tweede dresseerring, met wat gesnipperde bieslook.

Risotto champignons
Bak champignons (oesterzwammen, boschampignons en gewone gemengd) in olijfolie met verse tuinkruiden(thym, rozemarijn,…), een sjalotje en wat look. Voeg dit mengsel samen met een glas witte wijn toe aan het derde deel risotto en laat gaar worden.

Kruidig slaatje
Meng veldsla met platte peterselie en bieslook. Meng er rucola door. Werk af met een dressing van 1/2 olijolie en 1/2 balsamico-azijn.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *