Solden.

Tot voor een jaar geleden had ik pricipiële bezwaren tegen de soldenperiode. Veel volk is zo niet mijn ding en bovendien moet je tijdens de solden echt wel zoeken naar wat nog overblijft van de leuke kleren. Tijdens de soldenperiode was de stad dan ook te vermijden terrein en ik wachtte rustig de nieuwe collectie af. Dan deed ik mijn inkopen als alle mooie nieuwe dingen net in de winkel lagen. Leuk was dat.

Eigenlijk komt het er gewoon op neer dat ik toen veel meer geld had dan nu. Ik was toen nog niet aan het sparen voor een eventueel huis. En als ITer bij een multinational verdien je nu eenmaal een smak meer dan in het onderwijs. Dus kocht ik dure merkkledij en designer-jeans zonder korting. In immense hoeveelheden dan nog. En met mijn nieuwe kleren ging ik toen uit eten naar dure restaurants en trakteerde ik ‘s avonds het halve café met Rum-cola en Caipirinha’s.

De tijden zijn veranderd. Ik ben nog steeds een luxe-mens hoor, daar niet van. Beauty-farms, de Gentse horeca en de lokale boetieks hebben nog steeds een goede klant aan mij. Maar dat huis zal zichzelf niet betalen, dus ik probeer mezelf een beetje onder controle te houden. Stap af en toe de H&M binnen. Of de WE, of de Zara. Doe niet al mijn inkopen meer in De Aula en De Vis.

En ik ga dus naar de solden, straks. Want: joepie, het zijn solden! Cheap clothes in massive quantities. whiiiiii.

2 thoughts on “Solden.

  1. Ik heb mijn schoenen al zien staan een week geleden, en ga ze nu gaan kopen zie. 69 euro ipv 85 euro gisteren! wiew!
    (hopelijk nog in mijn maat)

    Ja, sedert ik een huis gekocht heb ben ik ook fan van de solden!

    De drukte vermijd ik wel, net als tijdens de feestdagen. Ik doe dan een efforke en sta om half tien in de Veldstraat. Tegen 12 uur is de grote massa er, maar dan ben ik al weer weg!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *