Het jaar van de stop.

Ik hou niet van half werk. En ik ben graag goed voorbereid. Vandaar dat ik vanavond een bezoekje aan de huisarts heb gebracht om hem mede te delen dat ik volgende week stop met roken en hem te vragen of hij enige hulp aan te bieden had.

En dat had ie. In de vorm van een lange monoloog over de dingen die ik de eerste dagen zou ervaren. Over wat er met mijn lichaam zou gebeuren en wanneer mijn smaak enzo zou verscherpen.
Hij heeft mijn bloeddruk genomen en die is dik ok. Hij heeft me gewogen en ook daarover mag ik tevreden zijn. Hij heeft me geboden om te proberen maximum 3 kg te verzwaren. Want dat kan geen kwaad, en dat krijgen we er later wel weer af, zo sprak hij wijs.
Hij heeft me een famauze peptalk gegeven en een aantal tips. En hij heeft me pillekes voorgeschreven. Zyban, zo heet dat spul, en het zou me moeten helpen om vanaf volgende week van de sigaretten af te blijven, zonder al te grote problemen.

Waarom ik dit vertel? Omdat er de komende weken hier waarschijnlijk heel wat zal verschijnen over mijn stop-poging. Ik weet nl. uit vorige ervaringen dat dit zowat mijn hele leven beheerst, de eerste dagen. Ik heb er speciaal een nieuwe categorie voor gemaakt en zal alles dus in De Stop zetten. Wie mijn gezaag niet wil horen, kan posts van die categorie meteen wegklikken.

15 thoughts on “Het jaar van de stop.

 1. Allemaal zo geen spel van maken. Gewoon geen sigaretten meer kopen. Dat gaat ook. Voor je’t weet ben je gestopt met roken.

 2. Ik hoop van harte dat het je lukt. Ik moet eerlijk toegeven dat het mij perfect gelukt was om bijna 1 jaar niet te roken (trouble in paradise, you know). Volhouden, meid!
  *steekt nu vol schaamte nog maar eens een L&M’tje aan*

 3. pfff, als je echt wilt stoppen lukt dat zonder hulpmiddelen… Het moeilijkste is niet de nicotine-verslaving (die is na een week of zo uit uw bloed), maar de gewoonte. Zyban helpt tegen het verlangen…niet alleen naar kankerstokken, ook eten

 4. Sjieke dinges!
  Het lukt je wel, je kunt het!
  Het moeilijkste vind ik persoonlijk na een jaar niet opnieuw te herbeginnen, want dan krijg ik altijd het idee dat eentje geen kwaad kan omdat ik er toch van af ben… En jointjes zijn ook zeeeeeer gevaarlijk om terug te herbeginnen, brrr…
  Sterkte!

 5. Met Zyban stoppen is poepsimpel. One downside voor mij waren wel de bijna neurotische lachkicks maar soit..Veel succes, ik vat maandag ook een nieuwe poging aan

 6. Een vriendin van mij – zeer verstokte rookster – is met Zyban kunnen stoppen. MAAR ze vertelde er wel bij dat ze door die pillen halve nachten klaarwakker in haar bed lag… Inderdaad geen gewone pillekes!

 7. doen i.!En volhouden misschien is dat een stimulans voor het thuisfront wie weet ! En als j’er lachkicks van krijgt : lijkt me nog leuk bovendien

 8. Ik neem zelf al Zyban sinds 1 januari en ik moet zeggen dat ik minder sigaretten rook zonder het zelf te beseffen (gisteren slecht 5 i.p.v. 20).

  In ieder geval veel succes ermee!

 9. Al een paar maanden aan het sporten en eindelijk een week gestopt met roken. Waaawwww, dit is een nieuw leven. Alles is gewoon beter. Waarom heb ik zo lang gerookt!!!
  Geen hulpmiddellen, gewoon een beslissing nemen en er niet meer van afwijken.

  Succes allemaal. In Gent zeggen ze ‘goe bezig!!!’

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *