Stories of Zyban.

Dag 4 van het Zyban-slikken. Nog twee dagen en dan wordt er overgeschakeld naar een dubbele dosis. En ergens in de vijf dagen die daarop volgen stop ik dus volledig met roken.

De ervaringen zijn een beetje vreemd: ik slaap niet zoals het hoort, maar ik weet niet of dat komt door minder te roken of door het feit dat er allerlei opwekkende brol in die pillen zit. De belangrijkste evolutie is echter het roken, of beter: de goesting achter een sigaret.
Ik heb vandaag al vijf keer een sigaret halverwege uitgemaakt wegens niet lekker. En die twee andere die ik wel heb gerookt hebben me eigenlijk ook niet echt gesmaakt. Vreemd is dat, i. die sigaretten niet lekker vindt.

Weet u wat? Ik denk dat ik morgen maar eens mijn sigaretten thuislaat van het werk. Dat is een interessant experiment, me dunkt.

79 thoughts on “Stories of Zyban.

 1. hoi ik ben nu bijna 48 uur van het roken af het gaat goed,soms zie ik het eve niet meer zitten maar ik weet waar ik het voor doe ik ga door,ik had het niet verwacht van mij zelf maar ik heb toch een sterke wil en ik weet als ik nu een sigaret opstek heb ik verloren en dat wil ik niet ik wil winnen, ik laat over een paar dagen weer iets van mij horen,veel sterkte iedereen,ga er voor je kunt het gr fenna

 2. Hallo allemaal,

  Ik ben 30jaren aan ‘t roken, en zou graag stoppen, maar toch ben ik bang dat ik het niet zal aankunnen. Het moet toch enorm zwaar zijn?
  Groetjes Rikka

 3. Kan er mij iemand een steuntje geven, ik zal het kunnen gebruiken vrees ik?
  Dank op voorhand!
  Rikka

 4. hoi allemaal ben nu negen dagen van het roken af,en het gaat super,(ik heb 26 jaar gerookt) en dacht ook ik kom er nooit meer af maar het lijkt toch dat ik ga winnen want ik hoef echt niet meer(gisteren was een spannende dag voor mij)normaal rook ik mij dan echt helmaal suf tot ik misselijk werd en nu geen moment aan gedacht om te gaan roken,ik ben trots op mij zelf dat ik het kan,kom op iedereen je kunt het gr fenna (tot over een aantal dagen)

 5. Ik ben vandaag begonnen aan het 2 de pilletje zyban, en ik rook nog steeds.
  Is dat nu wel normaal?

 6. Sory, ik dacht dat dit een site was, waar iedereen steun en hulp aan elkaar had, maar blijkbaar heb ik me vergist!
  Gr. Rikka

 7. Sorry, ik dacht dat dit een site was, waar iedereen steun en hulp aan elkaar had, maar blijkbaar heb ik me vergist!
  Gr. Rikka

 8. Hallo
  K wou eventjes zeggen da k zyban ook gebruikt heb 2 jaar geleden. Ben toen wel iets meer dan een jaar gestopt met roken. K moet wel zeggen da k ook nogal last had van de bijwerkingen;k was namelijk hyperactief en kon niet slapen en ik kon namelijk ook niks meer onthouden. Vlak voor mijn exames ben k toen gestopt omda k toch nie wou zakken. Maar k moet zeggen da k de bijwerkingen er met plezier bij nam aangezien de drang naar een sigaret praktisch weg was. Ik ben toen ook afgevallen ipv bijgekomen maar k ging ook veel meer sporten omda k energie te veel had. Ik ga binnenkort dus ook weer proberen te stoppen met zyban maar deze keer voorgoed !!! Veel succes iedereen

 9. Ben nu 13 dagen van het roken af en het gaat me goed af.Heb bijna geen bijwerkingen Alleen paar nachten slaapeloosheid. Verder lijkt het wel of ik me er beterder bij voel. Veel meer energie. Ben nu s avonds wel kapot. Ik vind zyban een wonder middel

 10. hallo ik ben 2 maanden terug gestopt met roken had toch wat moeite en ben naar de doktor gegaan nu heb ik zaban gekregen 1 tablet per dag dat slik ik nu drie dagen.Heeft iemand ook ervaring op deze manier??

  nettie

 11. ik ga donderdag 19 maart 2009 starten met zyban,maar ik ben niet gemotiveerd om te stoppen.hoe raak ik gemotiveerd.s-ochtends en s-avonds bij de koffie dat zijn de moeilijkste momenten om te stoppen.ik moet om medische redenen stoppen.een poging met champix is mislukt,wat wordt je daar depri van zeg.ik ben nu 48 maar als ik blijf roken dan wordt ik geen 50.AUB help mij.tel;06-81240975.

 12. Leuk dat er nog gereageerd wordt op dit forum. Ben nu een half jaar van het roken af. Heerlijk. Af en toe nog best wel eens een moment dat je denkt nu wil ik roken, maar dat is snel weer voorbij. De voordelen zijn heerlijk. Weer genoeg lucht als je een trap op moet lopen , geen hardkloppingen meer. Dat allemaal door de zyban. Heeft mij echt goed geholpen. Ik zeg elke dag tegen mij zelf, Ik wil niet meer roken. Met de nadruk op wil. Ga er voor echt waar.Laat nog eens wat van je horen

 13. Leuk dat er nog gereageerd wordt op dit forum. Ben nu een half jaar van het roken af. Heerlijk. Af en toe nog best wel eens een moment dat je denkt nu wil ik roken, maar dat is snel weer voorbij. De voordelen zijn heerlijk. Weer genoeg lucht als je een trap op moet lopen , geen hardkloppingen meer. Dat allemaal door de zyban. Heeft mij echt goed geholpen. Ik zeg elke dag tegen mij zelf, Ik wil niet meer roken. Met de nadruk op wil. Ga er voor echt waar.Laat nog eens wat van je horen

 14. hi,folks
  wat goed dit allemaal te lezen,ik begin er ook aan met zyban,ik ben er 50 en ik rook van mijn 13jaar,en ik leef nog!!wat een wonder!tot ik naar de dokter ging voor mijn jaarlijkse check up,cholestorol in de hoogte,te hoge bloedruk,en dan liet de dokter mijn levensverwachting zien op de computer,ik heb nog maximaal 10jaar te leven zei hij als ik blijf roken,dus waar zijn we in godsnaam mee bezig!stoppen met die rommel of het is er mee gedaan,het licht doofd stilletjes uit,gewoon niet opgeven,ik hoop dat dit vele mensen beginnen in te zien,nog veel geluk samen.

 15. In 1999 gestopt met roken dankzij zyban. na meer dan 1 jaar rookstop terugherbegonnen tussen pot en pint aan toog. vandaag begin ik er opnieuw aan in de hoop dat het terug zal lukken. Ik leek me te herinneren dat ik de eerste twee weken 2 pillen per dag moest nemen en nadien 1 per dag. Ik moest mn voorgeschreven dosis uitnemen ook al was ik gestopt. Dus vandaag mn eerste pilletje genomen….wish me luck.

 16. Hallo sterke mensen,

  Ik ben zoals Frederik aan de Wellbutrin. Daar zitten de zelfde stoffen in als Zyban. Ik ben nu 6 maanden bezig met het slikken hiervan, omdat het ook tegen depressie werkt. De sigaretten smaken niet meer net zoals koffie.
  Ik rook nog wel maar duw ze na 3 teugen weer uit.

  Ik heb geen last van slapeloosheid of een hyperactief gevoel(zou ik niet zo erg vinden om wat meer energie te krijgen) Wat ik echter wel een probleem vindt is de constante vieze chemische smaak in mijn mond, zelf een heftige kauwgom helpt maar even.

  Mijn vraag is dan ook. Heeft iemand hier ook last van?

 17. Hallo sterke mensen,

  Ik ben zoals Frederik aan de Wellbutrin. Daar zitten de zelfde stoffen in als Zyban. Ik ben nu 6 maanden bezig met het slikken hiervan, omdat het ook tegen depressie werkt. De sigaretten smaken niet meer net zoals koffie.
  Ik rook nog wel maar duw ze na 3 teugen weer uit.

  Ik heb geen last van slapeloosheid of een hyperactief gevoel(zou ik niet zo erg vinden om wat meer energie te krijgen) Wat ik echter wel een probleem vind is de constante vieze chemische smaak in mijn mond, zelf een heftige kauwgom helpt maar even.

  Mijn vraag is dan ook. Heeft iemand hier ook last van?

 18. Ook ik gebruik zyban en rook ook al 4 dagen niet, ik wil dit volhouden. Alleen die vieze smaak in mijn mond, bah. Niks smaakt me. Als ik zin heb om te roken, drink ik maar water, dat lijkt me beter dan te gaan snacken.

 19. Ik ben nu 7 dagen aan de zyban, was de eerste dag behoorlijk stoned en durfde ook echt geen auto te rijden (nog erger, heb net mn motorrijbewijs) ik rook nog net zoveel, wil morgen wel stoppen, heb nu nog 6 sigaretten! Één ding: ik slaap echt vreselijk slecht! O o o o, was ik er maar nooit aan begonnen 6 jaar geleden.. Ik baal ervan dat ik niet t gevoel heb, net als velen van hierboven, sigaretten vies te vinden:(
  Ik wil dit gevoel ook hebben!
  Nou, morgen stop ik met die achterlijke verslaving!
  Succes allemaal en veel plezier met: het niet stinken naar rook in huis, kleding dat niet meer stinkt, huisdieren die weer normale lucht inademen, nooit meer in de kou buiten staan omdat je zo graag n sigaret moet, niet meer naar rook stinken uit je waffeltje, niet meer n grauw huidje hebben, pfff en nog veel meer! Tip: hou n dicht pakje in t dashboardkastje van je auto! Voor als anderen n sigaretje willen;)

 20. Oke, dit is mn 8ste dag aan de zyban terwijl ik nog rook.. Begin nu te voelen wat ik miste het gevoel dat ik geen sigaret meer wil, eindelijk na 8 dagen is t zover!
  En dat komt goed uit want dit is mijn stopdag, morgen geen sigaretten meer…
  Het gevoel dat ik van Zyban krijg is niet fijn, ben emotioneel, kan me niet goed focussen en moet mijzelf dwingen te eten… Ik slaap echt slecht en ben echt helemaal gesloopt overdag én heb overdag last van n zware hartslag:(
  Nie gaaf dus, morgen de dokter ff bellen!
  Keep u posted!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *