projecten

Stories of Zyban.

Dag 4 van het Zyban-slikken. Nog twee dagen en dan wordt er overgeschakeld naar een dubbele dosis. En ergens in de vijf dagen die daarop volgen stop ik dus volledig met roken.

De ervaringen zijn een beetje vreemd: ik slaap niet zoals het hoort, maar ik weet niet of dat komt door minder te roken of door het feit dat er allerlei opwekkende brol in die pillen zit. De belangrijkste evolutie is echter het roken, of beter: de goesting achter een sigaret.
Ik heb vandaag al vijf keer een sigaret halverwege uitgemaakt wegens niet lekker. En die twee andere die ik wel heb gerookt hebben me eigenlijk ook niet echt gesmaakt. Vreemd is dat, i. die sigaretten niet lekker vindt.

Weet u wat? Ik denk dat ik morgen maar eens mijn sigaretten thuislaat van het werk. Dat is een interessant experiment, me dunkt.

79 thoughts on “Stories of Zyban.

  1. bijzonder interessant experiment : doen!
    En je hebt groot gelijk : sigaretten da’s echt niet lekker!

  2. Sigaretten zijn vies – ik was er ECHT van verschoten hoeveel mensen er rookten op de blogribben.
    Ik ben alleen ongerust over je gewicht want uit alles wat ik hier lees blijkt dat je zoals ik van eten houdt en één keer dat je stopt met roken is eten gewoon lekkerder.
    Maar kom, ik wil je gerust tot sportiviteiten overhalen.
    Dat niet graag sport doen, dat is iets wat je zegt omdat je je goesting nog niet hebt gevonden. Proberen is de boodschap. Dingen meepikken tot er iets aanslaat.

  3. Dat slecht slapen is enkel van die Zyban. Wordt eigenlijk alleen maar erger eens je naar de dubbele dosis bent overgeschakeld. Ik heb twee keer met Zyban geprobeerd en wat ik altijd zal herinneren was het freaky gevoel dat je krijgt wanneer de tweede pil in actie schiet. Meestal enkele uren nadat je de tweede pil hebt ingenomen. Ik begon dan echt wel te flippen: wat normaal is gezien het om zwaar farmaceutisch geschut gaat. Mijn omgeving is sindsdien keihard tegen de combinatie Demus-Zyban 🙂 Maar euh… toch veel succes gewenst 😀

  4. ik neem reeds 10 dagen zyba en rrok nog steeds , de pillen werken gewoon niet, ik had al twee andere pogingen achter de rug met nicorette pleisters en kauwgom ( daar krijg ik de hik van , tot brakens toe!)
    zou het iets kunnen zijn inv. met dat ik geen schildklier meer heb ?
    heeft iemand misschien een antwoord voor mij?
    mail naar , snolke@pandora.be …. bedankt lotgenoten.

  5. @Anka: eens goed de bijsluiter lezen. Over Zyban. Het is de bedoeling dat je blijft roken de eerste week ofzo. En dan stopt.

  6. Ik gebruik nu 4 dagen zyban …ik voel me hyper,droge mond,slaap slecht en zie wazig ook voel ik me misselijk en me handen trillen. elke x als ik een sigaret opsteek en op is denk ik heb ik nu wel gerookt? Oh my god hoe gaat dit verder maar ik ga moedig door!! ik rook al 25 jaar en mijn eerste NIET rookdag zal as zondag zijn

  7. Ik heb dezelfde ervaringen als Tineke.
    Zit nu op de 9e dag.Ben aan het eind van de 7e dag
    gestopt met roken. Rookte de laatste dagen alleen maar meer en meer (+60/dag) Nu dus 2 hele dagen gestopt, om precies te zijn 45 uur en 15 minuten.
    Ben afgelopen nacht zo beroerd geweest dat ik me helemaal leeg gekotst heb.
    Maar ik hou vol want ik heb geen alternatief.

  8. Hoi

    Ben nu 5 dagen bezig met 1 tablet,woensdag ga ik mijn 2de week in en stop dan ook.
    Roken smaakt nu al niet meer en ik heb bij een eerdere poging met zyban wel suc6 gehad maar ben na 1 jaar weer begonnen.STOM STOM
    Na 30 jaar roken is het tijd om te stoppen want kreeg de bekende rokerskwaaltjes, in ons gezin rookt niemand alleen ik en ik wil er graag bijhoren, hetzelfde gevoel als toen ik begon met roken.
    IK HOOP DAT HET LUKT.

    GROETEN EN STERKTE ALLEMAAL BENNIE

  9. hoi

    ben nu 3 dagen van het roken af en gaat best wel goed, maaaaaaaaar je moet zelf ook willen stoppen.

  10. Hallo,

    Ben vandaag men 5de dag Zyban aan het nemen.
    Ik merk wel dat ik wat meer opgewonden ben dan anders dus ik hou me vast als ik as zaterdag met mijn dubbele dosis moet beginnen. Sigaretten smaken idd helemaal anders wel. Na drie keer trekken heb ik er meestal genoeg van! Eetlust is ook wat afgenomen maar dat is in mijn geval alleen maar positief te noemen
    🙂

  11. Hoi

    Ik begin vandaag aan mijn dubbele dosis Zyban. Zondag stop ik met roken (oeioei), is zo raar, kan mij het leven zonder sigaret niet voorstellen, merk wel dat ik nu al minder rook en dat de sigaretten zo niet meer smaken…. wens me sterkte, ik zal het hard nodig hebben…
    Vraag me ook af of ik nog pakje sigaretten hier ga laten liggen of dat ik beter alles in de vuilnisbak kieper, wat denken jullie ?

  12. Bij mij hangt er nog steeds een pakje sigaretten met een sigaret erin aan mijn muur voor mijn bureau. en we hebben *altijd* sigaretten in huis. Ik heb er zelfs lang bij me gehad. Gewoon omdat dat dan het gevoel gaf dat ik ervoor koos om niet te roken, en niet dat ik niet meer mocht roken.

    Veel sterkte, patricia!

  13. ah neen, bij mij moeten ze alle sigaretten uit de buurt houden. ik ben gestopt, mijn lief niet. oh wee als hij tabak laat rondslingeren. niet dat ik het zou begeven maar de drempel wil ik liefst zo hoog mogelijk houden.

    veel succes!

  14. Zit nu al 2 weken op Zyban in combinatie met nicotine pleisters en het lukt me heel goed. Soms in een stille moment denk ik nog wel even aan sigaretten.
    Heb ook verschillende van mijn gewoontes overboord gegooit en vooral koffie s’morgens. Koffie en nicotine zijn beste maatjes 🙂 Dus ik drink s’morgends thee en max 2 koffie’s per dag. Moet subiet naar de dokter voor een nieuw voorschrift Zyban. Ik ben er zeker van dat het me deze keer gaat lukken.

    Jean

  15. Ben gisteren (in plaats van vandaag) gestopt met roken, de sigaretten smaakten mij toch al niet meer (met dank aan zyban). Ben gisteren wel door de hel gegaan, vooral zweetaanvallen en paar huilbuien, maar gaat vandaag wel al een stuk beter dus dat belooft. Ik gebruik wel nicotinnekauwgom in combinatie met zyban. Ik drink wel meer koffie dan vroeger (koffie en nicotine zijn nochtans maatjes), maar voor mij helpt het de drang naar sigaretten wat te minderen, of hoe iedereen anders reageert !

    Patricia

  16. ik ben nu 3 dagen van het roken af m.b.v. Zyban. Ik voel me wel vreemd als ik dat pilletje moet innemen. Ik krijg er een licht gevoel in mijn hoofd van, en ik zie anders. Ik zit nu op 2 tabletten per dag, en ik ben eerder gestopt met roken dan mijn stopdag. Ik voel me trots dat ik al drie dagen niet heb gerookt en eerlijk gezegd gaat het allemaal van een leien dakje. Dankzij Zyban heb ik geen zin meer in roken, en de sigaret smaakt sowieso niet met Zyban. Koffie vind ik ook niet zo lekker meer sinds ik Zyban slik.

  17. Ben met Zyban gestart op 6/02/07 en sinds 2 dagen op 2x per dag zyban,ik ervaar zyban als een make me feel happy pil, en ik moet het slapen ni laten,het enige wat ik wel ervaar is dat ik soms ongeinteresseerd ben in wat anderen soms tegen mij vertellen,het ene oor in het andere uit of totaal niet weten wat die persoon mij net verteld heeft,wat het roken betreft vanaf vrijdag geen sigaretten meer voor mij,ik heb er nu eigenlijk geen interesse meer in maar de gewoonte en de handeling neemt de overmacht nog, en koffie is precies puur vergif da geeft mij geen boost meer zoals daarvoor, misschien een hint voor diegene die verknocht zijn aan koffie en het willen laten, zyban helpt u van de koffie af :-)) , groetjes en iedereen
    veel geluk !

  18. Ben nu 3 dgn met zyban begonnen ik wil stoppen maar ik
    ben bang voor ontwenningsverschijnselen.Ik slaap nu al minder maar rook ook al minder

  19. nen dikke proficiat voor jullie!!!!
    Ik was 1,5 jaar gestopt met roken en toch terug begonnen….verdorie!!!!!!
    Nu wil ik dus ook proberen met zyban of champix.
    Ik ga dus morgen naar de dokter om mijn voorschriftje te gaan halen.

    Groetjes en volhouden iedereen…doe niet zoals ik…laat gewoon dat duveltje liggen want het is die ene cigaret die je toch terug laat beginnen hoor.

  20. Ik wil niemand verontrusten, het ligt grotendeels aan een persoonlijke gevoeligheid (waarvan ik me op voorhand niet bewust was) , maar ik ben door 2 weken Zyban te nemen opgenomen moeten worden op spoedgevallen! zyban veroorzaakte bij mij een manische episode (niet slapen, de hele tijd rusteloos en hyperactief zijn, babbelen babbelen babbelen en helemaal euforisch zijn, en me geen seconde kunnen concentreren). En … ik rook dus nog steeds en drink liters koffie

  21. hoiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

    ben er nu een half jaar af en nergens geen last van.
    Ik rook nooit weer.

  22. Vandaag aan dubbele dossis begonnen, sigaret smaakt nog altijd, verder (nog) geen bijwerkingen. Gaat die sigaret echt niet meer smaken ???? Ik kan het me niet voorstellen! Wacht maar af…..

  23. Vandaag al 1 week zyban ingenomen en nu overgeschakeld op 2 pillen per dag.Voel nog geen verschil en rook nog even veel.Ben wel deze nacht om vier uur opgestaan,kon nie slapen.Alle ik hoop dat het nu gaat beteren,stop volgende week dinsdag met roken.Rook al 35 jaar en hoop dat het zal lukken
    groetjes.

  24. vandaag mijn 4de dag met zyban,ik rook nog altijd evenveel en soms zelfs nog meer.Het enige nevenverschijnsel dat ik ondervind is dat ik maar 4 uur meer kan slapen,wa ga da worden als ik met 2pillen begin?

  25. Na 48 pogingen met pillen, met tabletten, met plijsters, met kauwgom … allemaal mislukt. En van Zyban wordt men echt gek…brrh… Het zit gewoon tussen die oren. Deze keer gestopt zonder iets en al 4 dagen niet meer gerookt. Remedie: blijf weg van de plaatsen waar veel gerookt wordt. Ik hou jullie op de hoogte Aan allen veel succes.

  26. Sedert 5 maart zijn mijn man en ik gestopt met roken.
    dus ruim een half jaar ja en er zijn moeilijke mo-
    menten geweest maar we zijn er allebei van af dankzij
    syban wat die moeilijke momenten betreft 2min.en dan is het over onze zoon is 14 dgn eerder gestopt rookt ook nog steeds niet en gaat het ook niet doen.
    Hoera we zijn van het roken af.

  27. Ook sinds drie dagen begonnen met Zyban. Geleidelijk aan laat ik de sigaretten liggen. Vanaf gisteren avond niet gerookt en zelfs vanochtend geen genomen. Heb nu afgesproken dat ik er om 10 uur mag roken maar misschien stel ik het wel uit> De goesting is door die Zyban echt zo verdwenen. Ik merk wel dat ik het in de middag moeilijker heb misschien is dan de pil uitgewerkt. Ik hoop zo dat we het allemaal vol houden want roken is vies. Bah bah zo grauw al een doek bah bah. S6 allemaal. Moet wel zeggen dat Zyban wel je geest aanpakt. Maar het kan natuurlijk ook door het gemis aan Nicotine komen

  28. Gestopt met de Zyban. Veel teveel bijwerkingen. Mogelijk ook door het stoppen met roken maar ik slik het niet meer. Voornamelijk haast niet slapen en dol in mijn hoofd. Maar ik rook nog niet. Tis heel zwaar maar ga op eigen kracht verder. S6 allemaal

  29. Ben zelf na tientallen pogingen afgelopen 5 maart dus bijna 9 maanden geleden gestopt met roken en echt de belangrijkste verslaving is de geestelijke ook had ik eerdere stoppogingen gedaan met pleisters en kaugom maar dat is niks …. krijg je nog nicotine binnen voor mij was de beste methode het boek de opluchting , maar mijn man is vorige week gestopt met zyban , hij doet snachts geen oog dicht maar dat had ik toen ook toen ik stopte met Cold Turky
    Heeft heel lang geduurt voordat ik normaal sliep.
    Mijn man moet eigenlijk morgen met 2 tabletten beginnen maar dat doet ie niet hij zegt dat 1 tablet ook goed helpt hij heeft geen ontwenning alleen is ie af en toe dol maar dat had ik toen ook last van dus als je geen nicotine meer binnenkrijgt word je ook wazig af en toe ook zonder zyban. en slapen duurde bij mij toen minstens wel 2 maanden hehe ben blij dat ik dat gehad heb ….echt nooit meer roken

    groetjes dorry

  30. hoi allemaal,

    Vandaag precies 11maand geleden gestopt en nergens last meer van.
    Je moet er zelf achter staan anders lukt het niet.
    Zyban is een ondersteuning maar JIJ moet stoppen en doorzetten.
    En nu niet zeggen jij hebt makkelijk praten want dit was ook mijn 6de poging of zoiets.
    Zyban heeft mij gehopen om te stoppen maar het stoppen doe je zelf en hou je ook zelf vol.
    Ook ik heb moeilijke momenten gehad maar in zo,n situatie vroeg ik mezelf af: word het minder erg als ik nu ga roken?, NEE dus!
    En ik heb best wel wat te verduren gehad dit jaar en heb volgehouden wat ik zelf erg stoer vind, maar zonder de steun van mijn vrouw en kinderen was het een heel stuk moeilijker geweest.
    Ik wil dan ook iedereen die net gestopt is of gaat stoppen heel veel suv6 en sterkte toe wensen.

    groeten Bennie, een ex-roker

  31. hallo,ben ook begonnen met zyban ,en was na een paar dagen zo gelukkig dat die sigaretten niet meer smaakte,en dat ik dacht ik ben de goede weg op ,toen ik met de dubbele dosis begon,voelde ik mij zo slecht ,en kon bijna niet meer slapen ,dat ik tegen mezelf zei ,ik ga met die zyban stoppen ,wat ik toen allemaal voelde was onvoorspelbaar ,was een mix denk ik van het stoppen met de pillen ,en ook het afkicken van de nicotine ,heb toch doorgebeten en ben nu twee weken nicotine en zyban vrij ,ik hoop dat ik nu van al de ellende verlost ben
    groetjes patrick

  32. hoi iedereen

    ik wil in eerste instatie veel geluk toewensen met stoppen met roken. ik rook zelf al 6 jaar en hebt op 1 maart een afspraak gemaakt op een laserbehandeling om te stoppen dat in combinatie met zyban want ik ben er 26 en zou graag binnenkort moeder worden en een goeie voorbeeld voor men kinderen zijn.

    ik hoop echt dat het me lukt want ik ben echt verslaafd trouwens dit is de eerste keer dat ik ga stoppen dus wish me luck.

  33. Die zyban is dat vrij te verkrijgen of is dat op voorschrift wat ik vermoed.
    Hebben jullie dit gekregen op doktersadvies?
    Heb nicotine patches geprobeerd. goed voor even maar psychologische problemen nemen bij mij toe na een tijd. Ben extreem zenuwachtig en kortaf dan.Graag wat raad.

  34. ik wil even zeggen dat zyban goed helpt ik rookte best wel veel je krijg wel wat verscijnselen ik ben er nu zes weken van af maar ik ben met de pillen gestopt kijken hoe het nu gaat heb je vragen je kunt me eimailen naar a.bettink1 CHELLO.NL TEL IS 0625384011

  35. Hallo moedige stoppers, of niet meer rokers die wens ik eerst en vooral proficiat!
    Ik ben maandag begonnen met Zyban en heb wel een beetje raar gevoel maar niet zo erg, een beetje wazig in mijn hoofd! Heb soms zin in een stinkstok haha maar doe hem soms na 3 trekken al uit . Rook ook minder maar op sommige momenten toch nog meer dan genoeg ben benieuwd als ik ga beginnen met 2 pillen hoop dat ik dan niet hemaal van de kaart ben ???
    Maar ben blij dat ik er aan begonnen ben wil nu echt eens eindelijk van die sigaretten af!Wens mij sucses doe ik ook aan al die moedige stoppers GOOD LUCK!
    Groetjes Jeanine

  36. Ik ben gisteren gestopt met roken, na negen dagen pillen.
    Ik heb een heel klein beetje last van slapeloosheid gehad, was gewoon wat fitter.
    Wel een gevoel dat je een beetje stoned bent.
    Droge mond en zo, beetje lacherig.

    Gisteren was het wel vreemd op de momenten dat je normaal gesproken een sigaret opsteekt.
    Vandaag zit ik op mijn stukje zoethout te kluiven en mis eigenlijk niets.

    Ik zal proberen dagelijks wat te laten weten, een soort dagboek voor mensen die ook willen stoppen.

    rein

  37. Het is nu 12 maart en ik rook nog steeds niet.
    Nog 1 dag en dan is het al een week.
    Een tip, hou alcohol in de gaten, gaat niet lekker met Zyban, vreselijke kater.

    Ik mis mijn sigaretten nog steeds niet, het gaat echt van een leien dakje.
    Slapen gaat al weer prima en ik denk dat ik het deze keer ga maken.

    wordt vervolgd

    rein

  38. Morgen rook ik al twee weken niet.
    En het gaat nog steeds erg gemakkelijk.
    Bijwerkingen heb ik niet meer.
    Ik slaap als een roos.
    Droge mond is ook weg.

    Nee het gaat heel voorspoedig.
    De momenten waar ik voorheen altijd een sigaret opstak, merk ik nog wel op, maar heb absoluut geen behoefte aan roken.
    Dat zal nog wel evn blijven denk ik

    wordt vervolgd
    mvg rein

  39. Het is nu 24 dagen geleden dat ik ben gestopt.
    Het gaat van een leien dakje kan ik wel zeggen.
    De pillen geven je wel een zweverig gevoel en als je competitie moet tennissen geeft dat wel een leuk probleempje.

    Vandaar dat ik maar gestopt ben met de pillen.
    Als je 3 weken niet rookt is de nicotine toch uit je lichaam verdwenen en is er alleen nog sprake van gewoontes.

    Als ik al aan roken denk, ben ik zo trots dat ik niet meer rook, dat ik echt niet bang ben om in de verleiding te komen.

    Ik meld me met een paar maanden wel weer een keer

    mvg rein

  40. hallo iedereen,
    ik ben nu 5 maanden gestopt met roken en dat dankzij Zyban. Bij mij had Zyban geen bijwerkingen in ieder geval geen zoals ik hier lees. Wel kreeg ik na 3 weken een te hoge bloekdruk maar dat weet de dokter meer aan de stress factor “stoppen met roken” dan aan het geneesmiddel. Ik ben dan wel uit voorzorg gestopt met Zyban. Voor mij is het echt een wondermiddel, ik rookte 30 jaar, en op het laatst meer dan een pakje Belga per dag.Ik voel me ecbt beter. Ik ben wel enkele kilo’s bijgekomen maar dat hoort erbij, beter een beetje te zwaar dan roken!Ik wens iedereen die wil stoppen veel succes! PP

  41. Hallo ex-rokertjes allemaal 🙂

    Ik wil graag iedereen die aan ‘t stoppen met roken is of net gestopt is héél veel ‘moedjes’ en ‘succesjes’ wensen. Volhouden is de boodschap want het loont de moeite, écht. Ikzelf rookte 23 jaar lang een pakje per dag en ben nu anderhalf jaar gestopt met behulp van Zyban. Het bezorgde me wel verschrikkelijk veel bijwerkingen indertijd… maar nu, eens zo blij… gestopt te zijn en fier mezelf een ex-roker te mogen noemen 🙂
    Jij binnenkort ook,
    veel sterkte
    Grtjs Anja

  42. Hoi allemaal
    ik zit nu 14 dagen aan de zyban, heb eergisteren mijn laatste sigaret gerookt, maar bij mij werkt zyban niet, ik heb geen last van bijverschijnselen, maar ik heb gewoon nog trek in een sigaret, ben ook niet minder gaan roken door de zyban, en ook geen slapeloosheid o.i.d.
    eergisteren zat ik dus 12 dagen aan de zyban maar de peuken smaakten nog als vanouds en ik heb zonder problemen 2 pakjes weggepaft, niks eerder uitgedrukt, gewoon tot aan het filter…ben ik nou gekk of hebben meer mensen dat????

  43. Hallo allemaal,

    Ik ben na ruim 25 jaar een pakje per dag gerookt te hebben gestopt met behulp van Syban.
    Dit is de 25 ste dag dat ik niet meer rook! En ik ben trots op mezelf. Het gaat zo gemakkelijk, dat had ik nooit gedacht. Ik heb in het verleden al een aantal pogingen gedaan, pleisters, kauwgom, laseren, het mocht allemaal niet baten. Dus toen ik aan Syban begon, had ik er nog geen vertrouwen in. Maar heb 12 dagen de pillen geslikt, de dag erna de de sigaretten aan de kant gegooit, en totaal geen trek meer gehad! Ongelovelijk. Soms wel eens dat ik er 1 wil pakken, maar dan denk oh nee joh, ik rook niet meer. Het is de gewoonte die je af moet leren. Meer niet. Er komen bij mij wel bijverschijnselen bij, slecht slapen en ik kan niet goed meer naar de wc. Maar dat neem ik op de koop toe, ik ben blij dat ik nu al 25 dagen een NIET ROKER ben!

    Zet hem op allemaal!! Groetjes Annemarie

  44. hallo allemaal

    ik ben 7 maart gestopt en rook nog steeds niet
    kost me ook geen enkele moeite
    mijn voornemen is: ik rook nooit meer

    ons moniek is er inmiddels ook d.m.v. zyban gestopt

    ze rookt nu al 4 weken niet
    kost ook geen enkele moeite en navenant geen bijwerkingen

    wat ons betreft dus een aanrader dat zyban

    mvg rein

  45. Vandaag mijn 3e dag aan de Zyban. Mijn hoofd lijkt wel een draaimolen en al de hele dag een misselijk gevoel. Ik merk wel dat een sigaret minder smaakt. Of ik de komende weken in een soort van roes wil doorbrenegen weet ik nog niet. Vrijdag gaan we op vakantie en dan een aardig wind rijden. Zoals ik me nu voel wordt auto rijden niet echt een feestje. Even afwachten dus maar

    Henk

  46. hallo ben 5 dagen zyban aan het slikken,ik heb weinig last van de bijwerkingen ik slaap veel beter dan er voor,de sigaret is sinds vandaag echt vies,heb vieze smaak in mijn mond,ga dindag over op twee tabletten per dag en donderdag is mijn stopdag.ik hoop dat het lukt ik ga er voor en met zyban gaat het mij lukken,al is het geen wonder middel maar het ondersteund wel,voor iedereen die aan het stoppen is kom op he wij kunnen het gr fenna

  47. hoi ik ben vandaag gestopt met roken,(tiende dag)het gaat tot nu goed,heb ook geen moeite dat mijn collega`s wel gaan roken en ik niet,dit had ik niet van mij zelf verwacht echt niet,we gaan door,ik wil het redden gr fenna

  48. Hoi, ik ben vandaag al 13 dagen gestopt met roken. Ipv Zyban neem ik Wellbutrin, deze heeft dezelfde werkzame stof als Zyban maar wordt terugbetaald door de mutualiteit.
    Een 4-tal dagen voor mn rook-stop ben ik Wellbutrin beginnen nemen. De cigaretten smaakten mij meestal toch niet meer, integendeel! Na 24 jaar roker te zijn geweest vond ik dat mn lichaam beter verdiende.
    Wellbutrin geeft me vooral de eerste nachten wakker gehouden. Daarom neem ik nog steeds geen dubbele dosis. Ben daarom zelfs aan het overwegen om deze medicatie te stoppen. Gr en succes voor de stoppers!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *