Het VTM-nieuws is een humorprogramma.

Heeft iemand gister het laatavondjournaal op VTM gezien?
Kijk, normaal gezien kijken wij zoals het rechtschapen links-intellectuele ratten betaamt naar Canvas, maar gisteren keken we dus toevallig een keer naar het VTM-nieuws.

* iee-ieh. Rewind. i. schakelt in honesty-mode*

Wij kijken hier ten onzer huize nogal wat televisie. Mijn persoonlijke voorkeur gaat daarbij uit naar series zoals ER en Dawson’s Creek en… bwah, eigenlijk eender wat er op dat moment getoond wordt. Lief heeft een uitgesproken voorkeur van alles wat voor te lachen is. The Simpsons. Triny en Suzannah. The Swan.

Het behoeft dus geen verdere uitleg dat wij niet echt *plannende* kijkers zijn. We gooien de lichtbak open en zappen rond, tot er iets is dat we leuk vinden. Of iets wat niet té veel op de zenuwen werkt. Vandaar trouwens dat ik van de meeste films het begin niet heb gezien. Of een stuk gemist heb omdat we wegzapten tijdens de reclame en toen op een boeiend programma als temptation island terecht kwamen. Meestal kijken we dan verder naar de film als er reclame is op temptation island. Enzovoort Enzovoort.

* Haalt diep adem*

Ik zei toch dat ik een duracel-konijn ben vandaag? Ik wilde eigenlijk iets kort vertellen: gisteren kwamen we al zappend op het VTM-nieuws en het ging over de vogelpest in Turkije.

Op het beeld: een blinkende zilvergrijze vier-maal-vier terreinwagen met getinte ruiten rijdt door iets wat eruitziet als een gesofisticeerde carwash.
De commentaarstem: “Aan de grens met Griekenland worden alle voertuigen uit voorzorg ontsmet.”
Op het volgende beeld: een vrachtwagen van zo’n 20 jaar oud staat op een aardewegje naast een barak. Een man met een bidon op zijn rug en een soort tuinslangetje spuit een vloeistof op de banden van de vrachtwagen.
De commentaarstem: “Aan de grens met Koerdistan, soortgelijke taferelen.”

Kijk, dat vind ik nu eens humor zie.

6 thoughts on “Het VTM-nieuws is een humorprogramma.

  1. Inderdaad een grappig stukje. Toch vond ik het maar erg toen ze toonden hoe zakken vol levend gevogelte in een diepe put werden gegooit.

  2. @Dijt, “gegooit” ‘d is med een T , een T !

    (Aroemf, ik ging me nochdands koesd houden.)

  3. 🙂

    En indeed, mijn hart brak ook toen ze die beesten zomaar levend gezakt in een put smeten. ‘k Vraag mij af wat de big dealio is om die eerst af te maken, of te vergassen of weetkikhet.

  4. Hello admin, i see that http://www.kerygma.be needs fresh content. Daily updates will rank your blog in google higher, content is king nowadays. If you are to lazy to write unique posts everyday you should search in google for:
    Ightsero’s Essential Tool

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *