De Kempen – disclaimer.

Even ter info, want misschien was het niet duidelijk:
– Ik ken *niemand* uit de Kempen, dus ik zou begod niet weten hoe die mensen zijn.
– Ook al zou ik iemand kennen uit de Kempen, dan nog zou die in mijn ogen niet de maatstaaf zijn voor *alle* mensen uit de Kempen.
– De dames die door onze kleedkamer huppelden waren bijzonder schaars gekleed. En zeer jong om zo weinig aan te hebben.
– De toon van de meneer waarover ik het had was echt wel “om-te-lachen”
– Ik vond het heel erg om te lachen, daarom dat ik het vertelde.
– Ik ben zelf naar ‘t school geweest in Eeklo, en daar zullen we best geen verhalen over beginnen vertellen.

Voor mensen zich aangevallen voelen en al.
Humor en van die dingen.

14 thoughts on “De Kempen – disclaimer.

 1. Ha, Ten Doorn, zullen we maar aannemen zeker ? Ja, daar lopen inderdaad ook wel een paar bloemkolen rond. Zomergem is zo mogelijk nog erger, geloof me. Moet maar eens vragen aan Henk hoe vaak het nauwelijks gescheeld had of hij en Roeland hadden een pak slaag gekregen omdat ze zaten te lachen met de mensen.

 2. i, gelukkig dat je zelf aanbrengt.

  Na het lezen van mijn vorige post wou ik inderdaad reageren in de trant van :
  “Eeklo verhoudt zich tot Gent als de Kempen tot A’pen”
  (hoongelach uit A’pen nu, dat Gent zich maar durft vergelijken met ‘t Stad gelegen op de als Tokio-New York…)

  “Als ge van Eeklo zijt zal het u wel bekend zijn voorgekomen”.

  En wat die van Parijs over die van Gent en Antwerpen verzameld zeggen…..

 3. Uiteraard neem ik het niet té serieus op (schreef ik in het stukje op mijn “weblog” zelf ook), maar je kan het niet verhelpen, als ze iets zeggen over je eigen streek, dan móét je gewoon reageren. 🙂

  Trouwens, waarom zouden we bij A’pen of Limburg wíllen horen? Ik zit hier goed, zen, in dat niemandsland. 😉

 4. En toch, he…boe i boe 😀 *Demus heeft tot zijn dertiende diep in de 014 gewoond en woont nu nog reeds negentien jaar in Antwerpen. Spreekt totaal niet meer met een kempisch accent, maar is wel nog een slet*

 5. De bende van de naar gent uitgeweken meetjeslanders is schrikwekkend groot, Eva. Sidder en beef en al.

 6. Ik ken ook niet echt veel Kempenaars (zeg je dat zo eigenlijk?), maar om de een of andere reden komen mij altijd ‘Petrik en Je-haan’ achte mensen voor de geest.
  Ikzelf woon tegenwoordig op een slordige 5 kilometer van de Kempen, maar waag me nooit over de grens natuurlijk 😉

 7. Inderdaad, zoals lord cms zegt: niets aantrekken van mijn reactie op onderstaande post. Lord cms denkt dat ik er de humor niet van inzie. Maar dat doe ik wel hoor. Kijk maar naar de smileys in mijn reactie. Hier zijn er nog een paar om het duidelijk te maken:

  🙂

  😀

  😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *