Eurosong 4.

Zondagavond. Een middag van wandelen in de stad, koffie en taart achter de rug, gevolgd door uitgebreide aperitief met vrienden en een lekker stukje koe met frietjes. Ik ben ontspannen. Ik heb goed gegeten. Ik heb een beetje alcohol in mijn lijf. Kortom: I am as ready as I’ll ever be. Bring on de laatste voorronde-kandidaten!

De eerste kandidaat doet mij in het voorfilmpje al de kreet “giejuuuw” uitstoten. De man laat zich Kaden noemen en wordt vergeleken met G. Clooney. Hoe ze daarbij komen is mij volstrekt onduidelijk: George Clooney is zowat de lekkerste man ter wereld. En dat is Kaden niet, trust me.
Het liedje, dan maar. “In your heaven” heet het en het heeft een vlot refrein. De rest is echter verwarrend: wij weten hier niet meteen waar het naartoe moet.
Goede punten voor de weinig cliche-matige en voor de tijd van het jaar bijzonder realitisch geklede achtergrond-dames. We hadden al genoeg bikini’s gezien voor januari.

Woest
heet het tweede groepje en het is gevormd rond Tom Van Landuyt. U weet wel, van de films van vroeger. Het voorfilmpje toont hem met vrouw en dochter.
Lief stamelt:“hun kindje noemt Bloem. Bloem Van Landuyt. Dat is nog erger dan Krijger Rijckaert.”
Het liedje heet “Gek” en zijn gitaar hangt laag. Het is van gitaren en een beetje punk. En de basist is Wouter, denken we, van de Nieweirds en de Ketnetband. Ik vind het niet slecht, hoewel de zang een beetje minder is. Mijn bedenking echter: als we zoiets willen sturen, sturen we beter Belgian Associality. Of bestaan die niet meer?

Next: een idool-meiske die ik toen tof vond, met jongen die Ali noemt. Ali Vs Laura, een duo gevormd door de platenfirma. Het lief van laura noemt Ali een ruige jongen en mijn Lief roept naar het scherm: “Alleeeuh, zo’n afgelekte janet!”. “I belong to you belong to me” heet het en het is een liefdesliedje.
Oe. het is met een danschoreografie. Dat vind ik persoonlijk zo 2005, meneer.
Hij zingt goed. Maar het is mijn stijl niet, zo’n klassiek liefdeslied. En bij Laura loopt er het één en ander fout denk ik. Zoals een octaaf te hoog enzo.
Lief ergert zich aan die achtergronddansers:” Is dat voor de doven ofwa?” . Geen winnaar, vinden wij.
Yasmine heeft trouwens gelijk: Laura is een gezond flink meiske, en een knappe griet tout court.

Bij het voorfilmpje krijgen wij al de slappe lach. Het is Petra, afkomstig uit ons aller meetjesland. Ze heet nu La Sakhra en het is samen met Ingeborg één van die spirituele artistieke persoonlijkheidstrutten van de Vlaamsche Showbizz.
Ze doet met travestieten en dat is een goede gok: mikken op het gay-publiek voor het songfestival.
Lief: “Ze heeft scheerschuimtoeffen op haar hoofd”. Het is trouwens weer met een choreografie en ik hou mijn hart vast.
“Wonderland” heet het liedje. De choreografie is bruutweg gepikt van Vogue van Madonna. Het liedje zelf is echter allesbehalve slecht. Jazzy trompetten, up-tempo refrein. Schoon.
“Kijk kijk, striptease” (een opmerking van Lief)
Oei, het ging bijna fout toen Petra haar kleed uitdeed.
Trouwens: dit is de meest gay song tot nu toe. Ik hou van gay songs.

Vijfde kandidaat: Triskèl.In het Gentse ook wel bekend als Biezebaaize. * kotst even naast de sofa*
Voor een pop-liedje is het goed gemaakt: handgeklap en brikets in de lucht. Bij de tweede keer refrein zit ik mee te zingen.
Klassiek en voorspelbaar opgebouwd. De mensen hebben dat graag. Ikzelf vind dat niet zo super, dat soort liedjes. Maar voor Eurosong: doen.
Even op de man gespeeld ipv. op de bal: hij heeft een dik hoofd en op een bepaalde leeftijd moet ge uw haar knippen.

Next up: Belle Perez, de Spaanszingende marketingmachine. Anneke, die wij kennen, die heeft daar nog achter gedansd. Een toffe, schijnt het.
Haar liedjes heet ” El mundo bailando” en haar buik is bloot.
Polé Polé! Te veel Mochitos drinken op de Graslei! Zomers en lekker, dat liedje. Als ze niet naar Griekenland heeft ze toch naar alle waarschijnlijkheid de zomerhit te pakken. Gelijk toen met “Hello World”…
Het is wijs als ze een beetje schor zingt, vind ik. Of zoals lief zegt:”Ze gromt wel lekker”.

Laatste kandidaat voor vanavond: Eve Kempbel, uit onze geliefde Kempen (mwoehaha). Ik ben benieuwd. In het voorfilmpje zingt ze precies vals, vinden wij.
Ze zegt: “ik heb mijn ding gevonden en dat is rock”. Lief:“Hoe, en ze heeft een broek aan?”

“Not right”, heet het liedje en ik wil alvast even beginnen met: Lieve Eve, dit is geen rock!
Er zit te veel dance in. De meiskes op de achtergrond hebben weer bijna niets aan. Ik ben niet preuts, maar is dat niet wat overdreven, de laatste tijd.
Het nummer in totaliteit is niet slecht, vind ik. Precies een Roxanne, maar dan één die een beetje kan zingen.

4 thoughts on “Eurosong 4.

  1. Ja Belgian Associality bestaat nog, maar ik denk dat ze op het songfestival getraumatiseerd zouden zijn moesten we die mannen sturen.

    bompa punk!

  2. Dat zou kweenie hoe tof zijn. Zo van “ik doe het morgen, dat k het zeker zal doen, morgen, zeker voor de noen” en al.
    Ik denk dat ik dan naar Griekenland zou gaan met een driekleur op mijn gezicht geschminkt. Voor te supporteren.

  3. Ik had ook de Vogue-reflex bij de choreografie van la Sakhra. Maar je neemt maar beter meteen een van de besten als voorbeeld hè? 🙂 Het nummer was zeker niet slecht. Al waren de trage stukken misschien niet Eurosong genoeg…

  4. ‘k Vind het erg dat er wordt gezegd dat Kaden zichzelf vergelijkt met George Clooney of Adonis.
    Dat vindt hij niet van zichzelf en heeft hij dat nooit gedaan, maar aangezien je de filmpjes nooit op voorhand kan bekijken, kan je hier niet veel aan doen. Weet zeker dat Kaden een man is die met beide voetjes op de grond staat en dat de act op eurosong 2006 geacteerd is met als doel de mensen animeren op een ieders oor zich ludieke manier…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *