Voorleesdagen.

In Nederland zijn vandaag de Nationale voorleesdagen vandaag begonnen. Ik heb daarnet even het web afgezocht of wij in de Vlaanders ook zoiets hebben, maar blijkbaar niet dus (tenzij iemand me kan tegenspreken).
Alleszins, ik doe dan maar gewoon mee met Nederland, want ik ben persoonlijk een grote fan van voorlezen, als lezer én als luisteraar.

Vanavond lees ik dus een stukje voor uit Reus van Annelies Verbeke (want dat ben ik nu toevallig aan het lezen, en het is zeer schoon en ook een beetje droevig).

En u? Welk verhaaltje gaat u vertellen?

6 thoughts on “Voorleesdagen.

  1. Ha, ik lees ook voor van een reus : “De GVR” van Roald Dahl. Héél plezant boek, daarna komen nog “Mathilda” en “Jakie en de chocoladefabriek”. Ik kijk er zelf al naar uit.

  2. Je moet wel eerst luisteraartjes hebben aan wie je kan voorlezen…
    Ik las vroeger liefst “Klein Pinkje”van Antoon Coolen zalig voorleesverhaaltje!! Komt uit “2 x 7 moderne Nederlandse sprookjes”

  3. mijn kindjes (en ik zelf ook) zijn dol op prentenboeken zoals “Welterusten, kleine beer”, “Raad eens hoeveel ik van je hou”, enz.
    ze hebben altijd een voorkeur voor één boekje, dat ik dan honderd keer moet voorlezen tot ze zelf al weten wat er gaat komen. En als ik dat dan beu ben, introduceer ik een nieuw boekje. Ze weten zelfs al wat een “bibeloteek” is 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *