Van les.

Morgen is de helft van mijn klasje van het algemene vak Mediakunde afwezig. Momenteel werken we in de klas aan Powerpoint en de afwezige studenten hebben gevraagd daar niet aan verder te doen, wegens “we gaan niet meer mee zijn, mevrouw, en dat powerpoint, ik wil dat echt wel kunnen”.
We hebben gelukkig nog wel wat tijd voor het verwerken van de verplichte leerstof, dus heb ik besloten om een lesje te maken over “interessante dingen op het web”. Ik ga van een aantal dingen uitleggen wat het is en wat je ermee kan doen

Ik ga het zeker al hebben over:
– Firefox
– RSS-feeds en -readers
– del.icio.us
– flickr
– wiki’s en wikipedia
– copyright-vrije plaatjes op het internet (een les over copyright volgt later)

Nog suggesties, iemand?

4 thoughts on “Van les.

  1. Hoera voor i.!

    Nog suggesties: google leren gebruiken, daar komt veel meer bij kijken dan mensen zouden denken. Het gebruike van “” in uw zoekterm, site:… of filetype:…, de google cache (als de website offline ligt), http://www.archive.org (als de website al lang niet meer bestaat, tot 1996!) enzo, zeer handig.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *