i. roept de hulp in van de computerwizzards.

Morgenochtend om tien uren ga ik naar het meisjeshuis, u weet wel: waar al die leuke jongedames rondhossen waar ik soms een beetje van begeleiding voor doe enzo.
Die leuke jongedames zijn er echter in geslaagd om de pc’s van het meisjeshuis, die zo al niet veel soeps waren, volledig om zeep te helpen. De ondingen lopen om de haverklap vast, zijn frustrerend traag en zitten waarschijnlijk vol virussen, spyware en meer van dat fraais.
Ik heb een tijdje geleden gezegd dat ik er wel eens naar zou komen kijken om te zien of ik ze weer in gang krijg, en dat gaan we morgen dus doen.

Mijn actieplan is voorlopig:

1. history volledig wissen. alle cookies en shit eraf.
2. AVG downloaden en laten lopen
3. een spyware programma downloaden en laten lopen (wat is het beste eigenlijk?Ad-aware?)
4. iets van registry cleaning?
5. dit ga ik ook proberen.
6. En dan misschien alle software die niet meer gebruikt wordt deleten.

Nog suggesties? Alle hulp is welkom…

20 thoughts on “i. roept de hulp in van de computerwizzards.

 1. Persoonlijk gebruik ik Avast als (gratis) anti-virus-programma. Een aanrader.
  Vergeet trouwens ook niet om de harde schijf te defragmenteren, nadat je alle niet-gebruikte software hebt verwijderd.
  Voor Adware removal gebruik je best Ad-Aware SE Personal, voor Spyware gebruik je best SpyBot.
  Veel plezier met de “opkuis”. 😉

 2. Ik geef Bruno gelijk : de eenvoudigste en meest zekere manier is formateren en windows herinstalleren!

 3. Men zal er mij voor afslachten, maareuh – voor wat die PCs vermoedelijk maar voor dienen – is een doordeweekse Ubuntu installatie niet aangewezen? En nee, dat is ook voor een leek niet moeilijker te gebruiken. Wel integendeel. Minder geweer om in de eigen voeten te schieten en zo.

 4. Langs de andere kant, als er niet op de pc staat dat je nog nodig hebt, inderdaad een clean install. Als het ding enkel dient om mee te surfen enzo, zoals Steven zegt: Ubuntu! (Een computerleek ziet het verschil met Windows niet eens)

 5. Ik treed Steven bij: pleur er maar Ubuntu op. Alles wat ze maar enigzins nodig hebben is beschikbaar (browser, chat client, office pakket, etc).

 6. hoe interessant ubuntu ook mag zijn, het is jammer genoeg geen optie. Deze computers worden gebruikt voor study-coaching, dus zo lang de Gentse scholen niet massaal hierop overschakelen, kunnen wij dat ook niet.

  De windows herinstalleren, daar heb ik cds voor nodig waarschijnlijk? Die zijn er niet…

 7. zou als punt 1 overtollige software uninstallen.
  dan de regclean toestanden enzo
  Ben trouwens zelf ook fan van avast

 8. Wat betreft “Hitman Pro” :ik heb de laatste jaren maar eenmaal “besmet” geweest met een virus. Weet je waar hij genesteld was? Juist, in “Hitman Pro”!!

 9. De nieuwe hitmanpro is clean, en het runt een pak programma’s die je anders uren werk zouden kosten, en waar er een aantal tussenzitten waar k nog nooit van had gehoord maar die wel hun werk doen.

  Verder: voor virusscanner zou k ook opteren voor avast, temeer omdat die een groot deel spyware ook gewoon herkent als virus en dat blokkeert, en omdat je alle meldingen etc kan uitzetten zodat de gebruikers beschermd zijn zonder dat ze t zelf weten. Verder mss eens denken om internet explorer volledig te deïnstalleren en enkel firefox of mozilla te laten draaien?

 10. Himan Pro is een goed programma ja. Met Spybot moet je opletten als je die samen met Ad-aware gebruikt. Spybot gaat namelijk de gequaraintainde items van Ad-aware als spyware bestempelen en dat brengt dan ad-ware weer in de war enz… 😛

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *