Jeej for us!

Gentblogt bestaat vandaag 1 jaar. Feest, champagne en kaviaar!
Oftewel: iets wat we nog niet mogen zeggen, volgende vrijdag…

Er werd ons gevraagd naar onze hoogtepunten, op Gentblogt-vlak, in dit eerste jaar. En nu krijgt u natuurlijk mijn bijdrage op uw boterham.

Artikelsgewijs zijn er een aantal zaken die onmiddellijk in mijn hoofd opkomen. Het snelsnel foto’s nemen van de tram die voor mijn appartement een erreurke had, de Gentse Feesten die we probeerden coveren met een paar redacteurs, wat een hopeloze zaak was (Van Bluenote naar straatheater via Sint-Jacobs naar de Korenmarkt en dan natuurlijk eindigen op de Vlasmarkt. De termen “stoffer en blik” en “veegt u i. maar samen” waren zeer toepasselijk na deze tien dagen.). Verder: het genre opera dat ik eindelijk heb ontdekt () en de uit de hand gelopen CD-voorstelling van Absynthe Minded, samen met Lena (de volgende dag moesten we noodgedwongen allebei verstek laten op het werk. Allemaal de schuld van onze mannen, zeg ik u.). De samenwerkingen vond ik ook altijd heel tof: met Hendrik naar de Ramadan, met Bruno naar Bluenote, met Michel naar de Comedy Zone,…

Mijn “favorieten” opsommen vind ik echter bijzonder moeilijk. Het waren er zo veel en er is zo veel gebeurd. Gisteren een jaar geleden hadden we tot elf uur aan een tiental schrijvers uitgelegd wat bloggen eigenlijk was. Vandaag een jaar geleden stond het internet vol met ons project, stond het in alle kranten en hadden we opeens een hele hoop bezoekers. De bezoekersaantallen stegen gestaag en we merkten dat een hoop mensen dagelijks (of meermaals per dag) terugkwamen. Fijn was dat.
In dat jaar kwamen er een heleboel schrijvers bij, vielen er een aantal af maar waren er vooral veel mensen die zich engageerden om hun schouders onder dit project te zetten. We evolueerden van een los groepje naar een hechte bende die bijzonder sterk aan elkaar hangt en waar ik met veel plezier deel van uitmaak. Elk redactielid is het project zo genegen, iedereen werkt er zo hard aan en iedereen heeft er zo’n grote meningen over dat het een genot is om naar te kijken. Het geeft mij geloof in het feit dat er wel degelijk zoiets bestaat als engagement, sociale samenhang en belangeloze inzet. En leute maken zonder dat er geld aan moet verdiend worden.
En *dat* vind ik persoonlijk het beste wat het afgelopen jaar gebeurd is.

Uw mening? Geef ons uw favorieten op deze pagina.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *