Kaastaart met citroen.

De benodigdheden.

U heeft een springvorm nodig voor dit recept. Als u niet weet wat dat is: klikklik. Ander materiaal: een klopper, een mixer-klopper, drie kommen en een steelpannetje.

Verder:
– een hotelcake (dat is een gewone botercake, zo van het goedkope soort)
– 2 flinke citroenen (indien klein: 3)
– 2 kiwi’s
– 9 vellen gelatine (van 1,6 gr)
– 150 gr suiker
– 2 zakjes vanillesuiker
– 1 ei
– 500 gr verse kaas
– 20 cl room (minimum 35% !)

De bodem.

Snij de hotelcake in plakjes van 1 cm en leg die op de bodem van de springvorm. Zorg dat er geen kiertjes zijn en druk alles goed aan. Een beetje duwen op de cakeplakjes zal volstaan.

De vulling.

Begin met het ei. Het wit gaat in één kom, het geel in de andere. Bij het geel voegt u de gewone suiker (150 gr), de vanillesuiker (2 zakjes) en de verse kaas. Meng alles goed tot een homogene massa, zoals dat heet.
Doe de gelatineblaadjes in een kom met koud water en laat even “weken”.
Warm in een steelpannetje het sap van de twee citroenen op. Laat goed warm worden, maar zorg dat het sop niet gaat koken. Eens het citroensap heet is, wring je de gelatineblaadjes uit en gooi je ze in het steelpannetje. Goed roeren tot alles is opgelost.
Voeg dit mengsel bij het kaas-ei-suikermengsel, al roerend.

Klop de room tot slagroom (mixer! anders is dat veel te lastig!) en spatel(*) die onder de kaas-citroen-suiker-brij.
Klop het eiwit tot het schuimig en luchtig is (je moet de kom kunnen omdraaien zonder dat het eruit valt) en spatel ook dit onder de rest.

Giet het mengsel in de springvorm. Bovenop de cake-bodem dus.

De afwerking.

Zet de taart in de frigo, en laat die daar een uurtje opstijven. Snij daarna de kiwi in schijfjes en beleg er de taart mee. Zet alles terug in de frigo en laat nog een paar uur staan.

(*) Spatelen: spatel betekent luchtig door elkaar scheppen. Ga dus niet roeren om een egale massa te krijgen, want dan krijg je kaastaart die als een baksteen aanvoelt in je maag. Het mengsel hoeft niet zonodig glad en homogeen te zijn….

8 thoughts on “Kaastaart met citroen.

  1. Wat verstaat u onder verse kaas?

    jong of jong belegen, hüttenkäse, of nog iets heel anders
    Het kan heel lekker zijn denk ik.
    Ik ben erg benieuwd.

    met vriendelijke groeten,

    Yola

    H

  2. van die witte roomkaas. Wij noemen dat hier platte kaas, maar op de verpakking staat “verse kaas”. Komt in potten zoals van yoghurt.

  3. hi wel ik hep je recet gemaakt en het is mmmmmm leker kunt ge dat met ale smaaken maaken met vriendelijke groeten,

    willy

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *