Menu.

Vorige week kreeg ik een mailtje in de box van vriend Brammie, creatieve duizendpoot en enthousiasteling. De titel van de mail was “gezocht:U(w artistieke kant)!” en ik las meteen dat het om een nieuw projectje van dit heerschap ging, deze keer in colloboratie met zijn gloednieuwe portugese huisgenoot Marcio.

Aangezien mensen met gedrevenheid en creativiteit altijd een stapje voor hebben bij i. publiceer ik met veel plezier de inhoud van hun mail. Contacteer hen! En stuur door, neem over…

MENU

Tempo/Tijd

Wat doen mensen wanneer ze verplicht zijn om enkele maanden samen te leven? Inderdaad, ze crëeren het meest fantastische nieuwe online arty magazine dat je je kan inbeelden: MENU. En bij deze ben jij uitgenodigd om mee te koken aan dit meergangendiner!!

De specialiteit van de chef: een vers slaatje, gevuld met alle soorten creatief en grafisch ingrediënten, gaande van fotografie tot tekenkunst, schrijfblijfsels tot digital design en alles ertussenin.

Op het MENU vooral Portugese en Vlaamse specialiteiten, maar de keuken kent geen grenzen.

Het delicieuse eindproduct wordt geserveerd als een e-magazine, online te smaken door alle deelnemers, geïnteresseerden en toevallige passanten.

De Ingrediënten

Een nieuw tweemaandelijks e-magazine zonder creatieve grenzen. In elke uitgave worden er werken verzameld rond één thema. Het eerste thema? TIJD

Belangrijkste onderdelen: fotografie, schilder- en tekenkunst, korte of lange of poëtische schrijfsels, digital art \”¦ u maakt, wij draaien. Het liefst worden we dan ook verrast door uw eigen specialiteit.

Het Recept

We zoeken naar dingen die jullie willen maken, of al gemaakt hebben rond een thema. In dit eerste exemplaar: TIJD.
Aangezien het een e-magazine zal zijn, ontvangen we de werkjes dan ook het liefst in digitale vorm, dus: scan het, maak foto\’s, maak je werk direct op de pc of bel de hulplijn.

Afhankelijk of je een halve of een volledige pagina wil, bieden we jullie de volgende afmetingen aan (in pixels): een halfje van 400X600 px, twee op zichzelf bestaande halfjes van 400X600 px of één volledige van 800X600 px.

Voor de koks die het liefst zo artisanaal mogelijk werken, laat gerust iets weten, dan zoeken we naar een gezamenlijke bereidingswijze die het best presenteert.

Voor de gespecialiseerden: een.JPG of .GIF formaat is ideaal, met 72 ppi resolutie garandeert de beste smaak.

Naast het werkje op zich bieden we jullie natuurlijk ook de kans om reclame voor het werk of jezelf te maken: vermeld dus (liefst in max. 500 lettertekens) je naam (of codenaam), emailadres, website, telefoonnummer, uitleg bij het werk, of onverantwoord interessante onzin indien je dit wenst. Volledige anonimiteit kan natuurlijk ook.

Aangezien het een tweetalig (Nederlands-Portugees weetjewel) magazine zal zijn, vragen we ook of we deze uitleg mogen vertalen.

Tijdschema

* We geven jullie dit recept op 1 maart.
* 2 minuten laten koken gedurende het lezen
* 3 weken van sudderen, blancheren, creëren, opzoeken van eerdere probeersels, \”¦
* Je persoonlijke TIJD interpretatie binnensturen, ten laatste op 25 maart in onze mailbox.
* We proberen op één week tijd alles te proeven, te schikken om uiteindelijk het volledige MENU voor te schotelen, normaal gezien op 1 april.
* 1 seconde om de link te openen
* Oneindig smakelijk genot

Alle werken mogen samen met alle vragen, twijfels, suggesties en veel meer gezonden worden naar het volgende adres:

menumagazine (apenstaartjen)gmail.com

*********************

E o que inventam duas pessoas quando sao forçadas a morar juntas? Pois que criam a mais perfeita revista criativa online que pelos meandros do ciberespaço vagueia. E tu farás parte dela.

O Chefe recomenda uma salada fresca com todos, com todo o tipo de manifestações gráficas, da fotografia ao desenho, da escrita à pintura, e todos os entremeios.

Este é um projecto bilingue, onde creatividades Portuguesa e Flamenga se encontram e conhecem. Mas não queremos erigir paredes, não há aqui exclusividades.

Tu vais ver o produto final como uma revista online, divulgada por e-mail a participantes e subscritores.
Ingredientes.

.Uma revista bimensal online sem limite criativo de participação. Cada número terá um tema e é claro que o primeiro já está escolhido: TEMPO.

. principais ingredientes: fotografia, artes plásticas, escrita, ilustração, design gráfico (gostamos particularmente de novos sabores)… venha tudo, nós juntamos e apresentamos.

Receita.

.Queremos material que cries ou tenhas criado que esteja relacionado, de alguma maneira, com o tema proposto (que, repetimos, para este primeiro número é TEMPO).

.Será um objecto digital, portanto (surpreendentemente!) tudo tem de ser digital: Digitaliza, fotografa ou senta-te ao computador e trabalha, é contigo.

.Cada participante deve apresentar um dos seguintes formatos:

Uma página 400 x 600 px;

Duas páginas sequenciais com 400 x 600 px cada;

Uma página 800 x 600 px.

O ficheiro deve ter um dos tamanhos referidos, ter 72 ppi de resolução e ser gravado apenas em .JPG ou .GIF.

.Terás também direito a uma área de 500 caracteres que pode ser utilizada para explicar o teu trabalho, apresentar-te, divulgar o teu contacto, procurar companheiro/a ou o que quiseres. Este texto será traduzido por nós para Neerlandês (os textos flamengos também o serão para portugês). Claro que podes não usar este espaço.

Calendário

* Recebes este convite.
* +2 minutos para leres isto.
* +3 semanas de brainstorming, pesquisa, selecção, trabalho árduo, procura de trabalhos antigos (aconselhamos a dormir algumas horas e comer pelo menos uma vez por dia)
* Envias o teu trabalho final até dia 25 de Março (sem excepções!)
* +1 semana para nós seleccionarmos, editarmos e finalizarmos a MENU ;
* +1 minuto para nós enviarmos a MENU para participantes e subscritores (agendado para dia 1 de Abril).
* +1 segundo para carregar no link
* Saboreio e prazer inesgotáveis.

Todos os trabalhos, assim como dúvidas ou sugestões devem ser enviadas para

menumagazine(..)gmail.com

One thought on “Menu.

  1. Laat ik eerlijk zijn en zeggen dat ik nog steeds twijfel of het hier al dan niet om een kookmagazine gaat. If not: hoe oùd zijn uitspraken à la ‘two tablespoons of understanding and a sniff of love’?

    I mean.. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *