Rel.

Het lijkt wel alsof we de laatste tijd om de paar dagen een relletje hebben, daar op Gentblogt. Het belang en zijn vaten, KVK die wil bedankt worden, Lien op de lijst, BVA die weinig journalistiek verantwoord uithaalt om zijn frustratie te kanaliseren…het houdt niet op.
Het is vreemd dat iedereen ons de laatste tijd belangrijker lijkt te vinden dan wij onszelf en ik blijf met stijgende verbazing gadeslaan hoe druk mensen zich kunnen maken over ons.

Ik moet daar altijd een beetje om lachen, dan. Eigenlijk. U ook?

10 thoughts on “Rel.

 1. Och , uiteindelijk gaat het over maximaal 20 à 30 reacties. Ook dat is te relativeren. En er zijn nu eenmal mensen die schijnbaar hopen van zagen, zuur doen en memmen hun beroep te maken. Niet aantrekken en voortdoen… gentblogt is en blijft sterk bezig! Vind ik dan toch, ongezouten en subjectief.

 2. Wel, hoge bomen vangen veel wind. Jullie hebben nu eenmaal, gewild of niet, met Gentblogt een sterk groeiend medium geschapen. Of je jezelf nu belangrijk vindt of niet, als genoeg mensen je belangrijk vinden dan wordt dat ook zo. Je hebt immers zoveel invloed als de mensen je toekennen. En die invloed is, voor zover ik kan inschatten, nog steeds aan het groeien (of je daar nu mee moet lachen of niet).

  Meer traditionele media zoals kranten krijgen dagelijks een heleboel lezersbrieven, en dat zijn ook niet allemaal schouderklopjes. Zo zal ook Gentblogt met negatieve reacties moeten omgaan, want die zullen volgens mij niet verdwijnen. De open commentaar-cultuur van weblogs geeft zo’n reacties dan ook nog eens een zichtbaar forum. Kranten zijn daarentegen niet verplicht om alle lezersbrieven af te drukken.

  Hoe dan ook, wat er ook van zij, en wat mij betreft: doe zo voort met Gentblogt!

 3. de meeste van die commentaren zijn nog de grappigste van allemaal. Daar valt meestal meer uit op te maken over de persoon zelf dan andere. Ik lees dan ook met plezier lezersbrieven en de commentaren op de online versies van kranten. Geeft een goed beeld van wat mensen denken als ze anoniem hun klep eens mogen openzetten. Korreltje zout en geanimeerd lezen, meer is het niet.

 4. Dubbel gevoel. Ik trok het me tot voor kort wél aan en het het slaat nu om naar: ‘Oh, doe maar’. Ik heb mijn katharsis gehad, meer zelfs: hoe meer we ‘relletjes’ krijgen hoe beter, eigenlijk. Ik zit/zat me nog het meest van alles te ergeren aan het feit dat sommige mensen niet kunnen lezen. Uiteindelijk hebben we op GB altijd en iedereen aan het woord gelaten. (Zelfs TV in de comments – we hebben ze laten staan.) Als er nu mensen zijn die beweren dat we dat niet zouden doen, (iedereen aan het woord laten) dat we (doordat Lien ‘partij’ gekozen heeft) denken dat we daarmee ineens een ‘spreekbuis’ geworden zijn van de SP-a, ewel dan denken ze maar. Dikke balk in eigen oog. Kritikasters (en jaloezigaards) zullen er altijd zijn en je zal ze niet kunnen overtuigen van wat anders (oogkleppen, enzo.)
  Ik voel me dan ook niet langer geroepen om het allemaal uit-te-leggen, integendeel: voor de lol zou ik er nog een schepje willen bijdoen. Zoals: een tijdelijke banner van GB in Cyrillische fonts (genre: PRAVDA) en een weeklang foto’s van de dag met een ‘special’ over de Vooruit en de socialitische beweging in Gent erop zetten. Gewoon om ‘ze’ te kloten. Om met evenveel ardeur de week daarop de ‘blauwen’ in de verf te zetten. Ironie – zelfs satire, natuurlijk. Helaas het is sommige mensen niet gegeven om deze vorm van humor te onderkennen, sinds Anthierens is heeft in Vlaanderen op dat vlak niet veel bewogen (ligt het aan het onderwijs?) , dus laat maar. Wat ik wél leuk vind aan alles is dat we als ploegje van GB sterker staan dan ooit. En dat doet verdomd deugd.

 5. ik vin d het heel amusant mar hte feit dat bepaalde mensen het zo serieus nemen, maakt me dan wer wat bezorgd en meestal laat ik het schijt dan wel een sin het ronde vliegen…

 6. een storm in een glas water, dat is wat ik je zeg. Er zijn echte problemen genoeg om je druk in te maken en te proberen dààr iets aan te veranderen. Dat die vriendin opkomt voor de gemeente is fijn voor haar en de integriteit en belangenvermenging hangt volledig van haar af. Dus of BVA nu te vroeg in z’n pen gekropen is of niet met z’n schrijfsel, wie maalt er wat om. Ik ken BVA toch genoeg om te weten dat ie ook niet de onmens is waarvoor sommigen hem uitscholden. Door te praten als beschaafde mensen kom je soms al een heel end. Polemieken opstarten over wie nu plots ‘t meest omhooggevallen is, hoeft nu ook niet. Zoveel mensen, zoveel meningen, maar maakt een afwijkende mening u of mij daarom een mindere mens?
  En trouwens, gentblogt kan er enkel maar beter op worden met af en toe “kritiek te krijgen. ‘t Houdt jullie scherp, maar pas op met te “lange messen” of te scherpe messen. Zoals Wittgenstein zei: “if we want to walk we need friction” denk daar maar eens over na.

  i. machtig voor je krijger Henk dattie Wim z’n voorprogramma doet. U is vast erg fier. En terecht.

  “Collega” 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *