Firefox.

Mag ik vandaag, na de introductie van dit nieuwe design, nog even een hartstochtelijk pleidooi houden voor Firefox?
Firefox is een alternatief voor Internet Explorer, en u zal er veel minder miserie mee hebben.
De belangrijkste reden is dat Kerygma er veel beter uit in Firefox dan in IE. En ik weet dat ik zou moeten met beide rekening houden, maar ik ben nu eenmaal geen professionele programmeur met veel tijd om de site aan te passen aan alle mogelijk browsers. So screw it.

Daarnaast zijn er nog een aantal andere argumenten om over te schakelen:

Sneller zoeken: naast de adresbalk staat een ingebouwd zoekveld, waarmee je kunt zoeken in google, yahoo, Vandale,…zonder naar de site zelf te moeten gaan.

Tabbed browsing: je kan links openen in nieuwe “lagen” in hetzelfde browservenster. Op die manier verdwaal je niet meer in de taakbalk.

Popup blocking: Firefox beschikt over een ingebouwd popup-blocker. Zo blijft die vuiligheid ook netjes aan de deur.

Themes: Je kan het uiterlijk van je browser makkelijk veranderen door een ander thema te kiezen. Er zijn heel veel FF-fox themes beschikbaar.

Snel: downloaden verloopt een stuk sneller via FF.

Standaarden Firefox ondersteunt de standaarden voor oa CSS en DOM zoals opgesteld door het World Wide Web Consortium.

Firefox is gratis te downloaden alhier.

8 thoughts on “Firefox.

  1. en er bestaat een IE plugin voor firefox. Als er dan al eens een pagina is die firefox niet goed weergeeft (menu structuur van msdn bv) dan geef je gewoon aan dat ie dat als IE moet bekijken. Geen enkele reden meer om niet over te schakelen!

  2. Thuis FF, op het werk IE want FF marcheert hier, net als op mijn vorig werk ontzettend slecht, zeer traag en al.

  3. FireFox is inderdaad een veel beter alternatief dan IE. Maarja, zeg dat tegen mensen die al hun gehele leven met IE werken en weigeren om over te stappen. Dutsen. 😛

  4. O! o! Een godsdienstoorlog!

    FF is traag, crasht voortdurend, en alles wat het doet, doet AvantBrowser beter,stabieler en sneller. Op de Web Developer Toolbar na. Maar die bestaat dan weer, even goed, voor IE.

    O ja, en Avant heeft een interface waar je gewoon aan moet worden. Skins en zo kunnen wel, maar het blijft druk. I neem dat er graag bij als het betekent dat ik zonder problemen en snel kan browsen.

    😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *